U SARAJEVU PAO „ŠKALJARAC“ SA 8 KILOGRAMA KOKAINA! Uhapšen Hamdo Dževlan sa DROGOM VREDNOM 760.000 EVRA! 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo juče su u glavnom gradu BiH, po nalogu Tužilaštva BiH, uhapsili Amela Bogućanin (35) iz Starog Grada, koji je od ranije poznat organima gonjenja.
Sa njim je uhapšen i Hamdo Dževlan (34), koji važi za pripadnika „škaljarskog klana“, čiji je ogranak u Španiji, a na čijem je čelu jedan visopozicionirani čovek ove grupe, saznaje Informer.rs. Vođa španskog ogranka je, navodno, prema spisima Europola i španske policije, pod finansijskom lupom tamošnje policije zbog više hotela koje ima u toj zemlj

Iz Tužilaštva BiH, po čijem nalogu se sprovodi akcija, potvrđeno je da je na području Sarajeva i Foče uhapšeno više osumnjičenih osoba koji su delovali kao organizovana kriminalna grupa. Navodi se da su je ta grupa krijumčarila veće količine marihuane iz Crne Gore u BiH. 

– U okviru akcije pretreseno je više lokacija koje koriste osumnjičene osobe. Osumnjičeni su pod istragom zbog sumnje da su počinili krivična dela organizovani kriminal u vezi sa krivičnim delom neovlašćeni promet opojnim drogama iz KZ-a BiH. Osumnjičeni će biti ispitani u zakonskom roku, nakon čega će postupajući tužilac doneti odluku o daljim aktivnostima – navodi se u saopštenju Tužilaštva BiH.

Pojedini uhapšeni u akciji “Hornet” poznati su po krivičnim delima. Bojan Drakula i Nedeljko Vuković već imaju optužnice za šverc drogom. Protiv Drakule u septembru ove godine Tužilaštvo BiH je podiglo optužnicu zbog šverca 81,1 kilograma narkotika. Zajedno s njim optužen je Mladen Bošnjak iz Fojnice, a terete ih da su drogu pokušali da iz BiH preko Slovenije i Hrvatske prokrijumčare u Nemačku. Otkriveni su na graničnom prelazu Gruškovje u Sloveniji.

Nedeljko Vuković optužen je u da je učestvovao u švercu 139 kilograma droge. Optužnicu je podiglo Okružno tužilaštvo Istočno Sarajevo, a osim Vukovića njom su obuhvaćeni Nemanja Pavlović, Danko Krnojelac i Blagoje Krnojelac.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare