SRBIN JE BRZ KAO BRZI GONZALES, PODACI I BROJKE NE LAŽU: Nije igrao mnogo na Mundijalu u Kataru, ali ga FIFA veoma ceni 

Zanimljive vesti dolaze iz FIFA, kako se Svetsko prvenstvo u fudbalu koje se održava u Kataru bliži kraju.

Svetska kuća fudbala objavila je listu 20 najbržih fudbalera na Mundijalu, a u top deset plasiran je i jedan Srbin Nemanja Radonjić. Zanimljivo je videti da najviše najbržih igrača u tom društvu dolazi iz Afrike, čak osmorica.

Zatim sledi Evropa sa šestoricom fudbalera, Severna Amerika sa trojicom, Južna Amerika dvojicom i Azija jednim brzim igračem.

Prema rezultatima merenja, najbrži igrač na ovom Svetskom prvenstvu posle grupne faze je krilni igrač Gane Kamaldin Sulemana koji je postigao brzinu od 35,7 kilometara na sat.

Drugi najbrži igrač na Mundijalu je reprezentativac Španije, Niko Vilijams, a isti učinak ima i Alfonso Dejvis iz Kanade koji je zabeležio brzinu od 35,6 kilometara na sat. Top tri društvo zatvara nemački reprezentativac David Raum, koji je bio tek malo sporiji sa 35,5 kilometara na čas.

Fudbalska reprezentacija Srbije treba da bude ponosna što među deset najbržih igrača ima svog predstavnika. Krilni fudbaler Torina Nemanja Radonjić deli šesto mesto sa Težonom Bjukenenom iz Kanade. Obojica su imali sprint od 35,2 kilometara na sat.

Zanimljivo, od 20 najbržih igrača na Svetskom prvenstvu u Kataru, čak njih 19 igra uz aut-liniju. Jedini igrač na ovoj listi koji nije bek ili krilo je štoper marokanske reprezentacije, Najeg Aguerd koji je na 17. mestu s brzinom od 34,9 kilometara na čas.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare