MINISTAR VUČEVIĆ URUČIO KLJUČEVE STANOVA PRIPADNICIMA SNAGA BEZBEDNOSTI: Korektan, fer odnos prema ljudima koji čuvaju ovu državu 

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević uručio je danas ključeve novoizgrađenih stanova pripadnicima snaga bezbednosti u Kragujevcu u naselju Denino brdo.

Obraćajući se prisutnima, ministar Vučević rekao je da Srbija, pored svih muka koje su je zadesile i pritiska na našu državu i na naš narod koji živi u južnoj pokrajini, ne prestaje da se bavi ljudima, pogotovo onima koji se staraju za bezbednost države.

– Mi kao država ne možemo i ne smemo prestati da se bavimo i drugim temama i da rešavamo i druge stvari. A upravo odnos prema ljudima koji se staraju i koji čuvaju sve građane Srbije, jeste jedan od prioriteta Republike Srbije i mora da bude – rekao je ministar Vučević.

Ministar Vučević je zahvalio pripadnicima snaga bezbednosti na svemu što svakodnevno rade kako bi zaštitili naš narod.

– Ovo je jedan korektan, fer odnos države prema svojim ljudima, prema ljudima koji čuvaju ovu državu, koji brinu o svim njenim građanima. I svima vam, bez obzira iz kog sektora bezbednosnih struktura dolazite, veliko hvala. Veliko hvala i vašim porodicama i svima onima koji su uopšte uključeni da čuvaju našu otadžbinu Srbiju – istakao je ministar odbrane.

Ministar odbrane je rekao i da kada se rešava ovako važno životno pitanje kao što je stambeno, to ostaje u sećanju do kraja života.

– Kažu da nije bitno ono što u životu doživite već je samo bitno ono što pamtite što ste doživeli. Ja sam siguran kad god rešavate ovako krupno pitanje u životu, a stambeno pitanje jeste jedno od važnijih pitanja, to je nešto što ostaje u pamćenju i sećanju svakoga od nas, a time i vas i vaših porodica – rekao je ministar Vučević.

Ministar Vučević čestitao je i svima koji su učestvovali u realizaciji ovog projekta u okviru kojeg je samo u Kragujevcu izgrađeno 972 stana.

– To je pobeda Srbije i na tome čestitam i predsedniku Republike i Vladi i svima koji su bili uključeni, mislim da je to velik znak, tako da svima vama i iz vojske, iz policije, iz Bezbednosno-informativne agencije, iz Ministarstva pravde čestitam. Da grad Kragujevac, izgradi i lepo obdanište i školu, sve ono što treba da bude isto deo ovog divnog kraja Kragujevca i da vi i vaše porodice uživate ovde. Čestitam vam svima i živela Srbija, nema predaje i niko nas neće pobediti i poraziti – rekao je ministar Vučević.

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić istakao je da mu je zadovoljstvo što prisustvuje dodeli ključeva od stanova onim ljudima koji su čitav svoj radni vek posvetili očuvanju države u kojoj žive.

– Do pre samo deset godina niko nije mogao ni da zamisli da ćemo doći u situaciju, posebno ljudi koji rade u službama bezbednosti, da po povlašćenim uslovima mogu da reše svoje stambeno pitanje. I tim više ovo je važno, ali i govori o tome koliko i predsednik Republike Aleksandar Vučić, ali i Vlada Republike Srbije, posvećeno rade na izgradnji naše Srbije, kao jedne ozbiljne države – rekao je gradonačelnik Kragujevca.

Među onima koji su danas dobili ključeve od svog novog stana, nakon 16 godina čekanja, je i major Nikola Luković.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare