KAKO JE PONOS HRVATSKE ZAVRŠIO U PANDORINIM PAPIRAMA Razlog je luksuzna vila od 12 miliona! Sklopio posao sa SUMNJIVIM ADVOKATOM

Kapiten Hrvatske Luka Modrić večeras će predvoditi svoju reprezentaciju u polufinalu Mundijala prtiv Argentine.

Navijači u Hrvatskoj su svesni da neće još dugo moći da uživaju u Modrićevim bravurama, pošto je najavio da mu je ovo poslednji Mundijal u karijeri.

Hrvatski fudbaler ima 37-godina, nalazi se na zalasku karijere i mnogi navijači u toj zemlji se pitaju da li će se vratiti u Hrvatsku kada okači kopačke o klin.

Sudeći po njegovim ulaganjima i poslovima, nema nameru da napušta Madrid.

Modrić je 2019. godine kupio u Madridu luksuznu vilu zbog koje je završio i u čuvenim Pandorinim papirima.

Novinarsko istraživanje nazvano „Pandorini papiri“ 2021. godine otkrilo je da je više desetina sadašnjih i bivših državnika, moćnih milijardera i brojnih poznatih ličnosti povezano sa kompanijama koje koriste poreske oaze.

U milionima papira našlo se i ime čuvenog hrvatskog fudbalera Luke Modrića. Hrvata su povezivali sa kontroverznim venecuelanskim advokatom Gustavom Kastrom, koji je u Sjedinjenim Američkim Državama bio optužen za pranje novca.

Nakon problema u SAD ovaj advokat se preselio u Madrid gde je živeo do 2019. godine, a onda je svoju luksuznu vilu prodao Luki Modriću za 12 miliona evra.

Zbog tog posla ime slavnog fudbalera našlo se u „Pandorinim papirima“.

Vila koju je kapiten Hrvatske kupio od sumnjivog advokata ima deset spavaćih soba, isto toliko kupatila, ogroman dnevni boravak, veliki bazen, vrt, vinski podrum, bioskop, garažu za deset automobila, igralište za padel, dečiju igraonicu i brojna druga čudesa.

Godinu dana nakon kupovine ove vile Modrić je u Madridu osnovao i kompaniju „Modric Family SL“. Vrednost firme ove godine bila je procenjena na 10 miliona evra. Kapiten Hrvatke je firmu osnovao godinu dana nakon što je zatvorio kompaniju u Luksemburgu zbog koje je bio osuđen u Španiji za utaju poreza, prenosi portal „Imperijal“.

„Modrić Family SL“ je firma koja se bavi kupovinom, promocijom, gradnjom, održavanjem, prodajom, zakupom luksuznih nekretnina. Modrić je nedavno kupio luksuznu parcelu na kojoj je ranije bio hotel sa vrtom, površine 921 kvadratnih metara. Lokacija parcele je u srcu područja El Viso i ima ogromnu ekonomsku vrednost, oko 8 miliona evra. El Viso je trenutno najbogatija četvrt Madrida.

To nije jedina kupovina koju je obavio Modrić preko svoje kompanije. Hrvat je kupio i tri novoizgrađena stana u rezidencijalnoj četvrti Valdebebasu, koja se nalazi u blizini sportskog kompleksa Real Madrida.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare