KIŠA I OLUJNI UDARI VETRA: RHMZ najavio padavine u ovim delovima Srbije! Evo kakvo nas vreme čeka za vikend

U Srbiji će danas biti pretežno oblačno vreme, mestimično sa kišom, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Na jugu zemlje tokom dana suvo vreme, a uveče kiša. Vetar slab i umeren. U košavskom području i u planinskim predelima jak jugoistočni vetar, u južnom Banatu sa olujnim udarima.

Najniža temperatura od dva stepena do osam, a najviša od 10 do 18.

U Beogradu danas pretežno oblačno, povremeno sa kišom. Vetar umeren i jak, jugoistočni. Najniža temperatura od četiri stepena do šest, a najviša dnevna oko 14.

RHMZ najavio kišu u naredna dva sata

„U naredna dva sata u severozapadnim, zapadnim i jugozapadnim predelima Srbije tek ponegde slaba, kratkotrajna kiša.

U Bačkoj i po kotlinama jugozapadne Srbije mestimično magla koja smanjuje vidlјivost na 200 do 500 metara, lokalno i ispod 100 metara“, objavio je RHMZ jutros u šest sati.

Upaljen meteo alarm

U Banatu je na snazi žuti meteo alarm zbog vetra, što znači da vreme može biti potencijalno opasno. 

„Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike“, navodi se na zvaničnom sajtu RHMZ.

Vreme narednih dana

Za vikend toplije od proseka i pretežno oblačno sa čestom pojavom kiše. Duvaće umeren do pojačan južni i jugoistočni vetar. U nedelju krajem dana dolazi do zahlađenja na severu Srbije, a u ponedeljak i utorak se zahlađenje širi ka južnim krajevima uz moguć sneg i u nižim predelima.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare