NOVI SKANDAL NA POMOLU: Sudbina VLAHOVIĆA i KOSTIĆA pod velikim upitnikom, EVO šta bi moglo da se DOGODI sa JUVENTUSOM!

Fudbalski klub Juventus mogao bi da izgubi mesto u italijanskoj Seriji A zbog finansijskih prevara.

Tako bar tvrdi advokat Matija Grasani, ekspert za sportsko pravo.

Juventus se nalazi pod istragom tužilaštva zbog lažnih finansijskih izveštaja, a da nešto definitivno nije u redu govori i činjenica da je kompletno rukovodstvo tima iz Torina pre nekoliko dana podnelo ostavku.

Ovo je najozbiljnija istraga kojoj je Juventus ikada bio podvrgnut, možda čak i ozbiljnija od „kalčopolija“ 2006. Nezakonite aktivnosti pokrivaju područja pravila berze, kao i korporativnih i sportskih pravila. To je bez presedana. Juventus rizikuje ne samo novčanu kaznu. Prema zakonu, moguće je izbaciti ekipu iz Serije A,“ rekao je Grasini i nastavio:

Pravila predviđaju da ako se registracija za prvenstvo ostvari izmenama dokumenata, privatnim aranžmanima koji odlažu plaćanje igrača u sezoni 2021/2022. ili čak fiktivnom otkazu, klub može da bude isključen iz prvenstva i izgubiti naslov prvaka Italije.“
Članovi Juventusa su i srpski reprezentativci Filip Kostić i Dušan Vlahović, tako da se postavlja pitanje u kojoj ligi odnosno u kom klubu će oni igrati naredne sezone. S obzirom na okolnosti, ne bi čudilo da već narednog leta nađu nove destinacije za nastavak karijera.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare