Ivanu Božiću određen pritvor: Zgasio policajaca i pobegao, uhvatili ga dok je gledao utakmicu Hrvatska-Belgija

Ivan Božić (29), osumnjičen za pokušaj teškog ubistva policajca na kojeg je naleteo automobilom nakon čega je uhapšen u četvrtak popodne u Solinu, na ispitivanju u policiji se branio ćutanjem.

Kako piše N1, određen mu je istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja dela.

„Mogu vam samo reći da se u policijskoj upravi branio ćutanjem. Sada će biti saslušan na Županijskom državnom tužilaštvu, a nakon toga idemo kod istražnog sudije. Ali, on će se i tamo braniti ćutanjem“, kratko je za Hinu izjavio Božićev advokat Vinko Gulišija.

Božić je uhapšen u četvrtak popodne, nakon dana i po bekstva, u kući na području Solina. Navodno je u vreme hapšenje sa još trojicom muškaraca gledao fudbalsku utakmicu između Hrvatske i Belgije.

Podsetimo, u noći između utorka i srede Božić je, kako se sumnja, u Ulici Domovinskog rata, ne zaustavljajući se na policijski znak stop svojim golfom udario 20-godišnjeg policijskog službenika i tom prilikom mu naneo teške telesne povrede opasne po život, nakon čega je pobegao s mesta nesreće.

Policija je najpre objavila fotografiju vozila s nadzornih kamera, a potom i fotografiju vozača i identitet. Potraga je trajala od srede od 1 sat posle ponoći do četvrtka u 16.30 sati. Teško povređeni policajac je još uvek u životnoj opasnosti, ali je stabilno i smešten je na odeljenju intenzivnog lečenja KBC Split.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare