OVO JE PONOS NOVOG SADA! Zoran, Maja, Dragan i Emilija su budući vojnici, a evo šta je presudilo da obuku uniformu

Na odsluženje dobrovoljnog vojnog roka juče je otišlo 20 kandidata, 18 momaka i dve devojke, koji su ispunili sve standarde. Među budućim vojnicima nalaze se Dragan, Maja, Zoran i Emilija, koji će u vojsci biti šest meseci.

Devetnaestogodišnjak Zoran Kantor istakao je za prisutne medije da je za prijavu prevladala porodična tradicija.

-Prijavio sam se na odsluženje vojnog roka zbog poštovanja tradicije i to sam oduvek želeo. Očekujem da ću mnogo toga naučiti i želim da se usavršavam na svim poljima. Trenutno me zanima 72. specijalna jedinica i želim da budem profesionalac- rekao je Kantor.

Maja Milošević, takođe 19-godišnjakinja, našla se među 20 kandidata koji su juče otišli na odsluženje.

Posle završene saobraćajne škole, dobrovoljno sam se prijavila za zbog ljubavi prema svojoj domovini i planiram da kad završim sa odsluženjem vojnog roka da nastavim da se bavim ovim poslom. Najviše me zanima vojna policija i nadam se da ću uspeti- istakla je Milošević.

Dragan Zonaj odlučio se na služenje vojnog roka u decembarskom uputu.

Smatram da bi svaki muškarac trebalo da ide u vojsku jer će tako steći neko lepo iskustvo u životu. Iako sam se na ovaj odlučio zbog discipline i znanja, želja mi je da budem deo 63. padobranske brigade i biću zadovoljan ako se zaposlim u vojsci- naveo je ovaj 19-godišnjak.

Devetnaestogodišnja Emilija Tubić rekla je da se veoma raduje što će postati vojnik.

– Mene vojska zanima od malih nogu i smatram da bi bilo dobro da svaka devojka odsluži vojni rok. Najviše bih volela da budem u specijalnoj jedinici ili vojnoj policiji. Vojska može da pruži više mogućnosti i radujem se što ću biti vojnik- rekla je Tubić.

Crnobarac: Čestitam na hrabrosti i odvažnosti

Zamenik gradonačelnika Igor Crnobarac prisustvovao je svečanosti ispraćaja budućih vojnika i naveo da mu je veoma drago što se sve više mladih ljudi odlučuje na dobrovoljno služenje vojnog roka.

-Ovom prilikom im čestitam na odvažnosti i hrabrosti, kao i na njihovoj spremnosti da rade na sebi i služe svojoj otadžbini. Ovom prilikom bih i u ime Grada Novog Sada želeo da se zahvalim vojsci Republike Srbije na svemu što radi za naš narod. Grad Novi Sad će uvek biti tu spreman da je u tome podrži i doprinese poboljšanju pripadnika snaga bezbednosti- izjavio je Crnobarac.

Podsećamo, broj kandidata koji se upućuje na služenje u ovom roku veći je za 34 posto nego broj kandidata u istom roku prošle godine.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare