PROSVETARI TRAŽE OBRAČUN SA NASILJEN U ŠKOLAMA: Protestna šetnja u Beogradu 

Sindikat obrazovanja Srbije i Sindikat radnika u prosveti Srbije organizovali su protest prosvetnih radnika na Trgu Nikole Pašića u Beogradu odakle su zatražili oštar obračun sa nasiljem u školama.

Predsednica Sindikata obrazovanja Srbije Valentina Ilić istakla je da pored nasilja koje trpe od učenika, prosvetari su neretko žrtva i nasilja roditelja, kao i direktora koji prikrivaju prisutno nasilje da bi sačuvali ugled škola.

Zatraženo je striktno poštovanje zakona i propisa i obračun sa nasiljem koga je po školama sve više.

Ona je upozorila i na loš materijalni položaj zaposlenih u prosveti čije su plate 10 odsto manje od republičkog proseka.

Prosvetari su se u protestnoj šetnji uputili ka Skupštini Srbije gde su svoje zahteve predali Odboru za prosvetu. Najavili su da će se zatim uputiti ka zgradi Ministarstva prosvete da zahteve predaju i ministru. Prema najavi očekuje se obraćanje tri koleginice koje su bile žrtve nasilja, od kojih je jedna napadnuta nožem.

Protest se održava posle nasilja koje se dogodilo u Tehničkoj školi u Trsteniku gde je nad nastavnicom izvršeno fizičko, psihičko i digitalno nasilje. Sindikat obrazovanja Srbije i Sindikat radnika u prosveti Srbije organizovali su protest prosvetnih radnika na Trgu Nikole Pašića u Beogradu odakle su zatražili oštar obračun sa nasiljem u školama.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare