ŠAPIĆ OSTAJE GRADONAČELNIK BEOGRADA: Tajnim glasanjem NIJE izglasano nepoverenje 

Odbornici Skupštine grada Beograda nisu večeras izglasali nepoverenje gradonačelniku Beograda Aleksandru Šapiću.

U tajnom glasanju učestovalo je samo 45 od 110 odbornika, za smenu Šapića glasalo je 44 odbornika, dok je jedan bio protiv.

Za smenu gradonačelnika potrebno je 56 glasova odbornika, a nova inicijativa za razrešenje gradonačelnika ne može da se podnese u narednih šest meseci. Inicijativu za smenu gradonačelnika podnele su odborničke grupe Ujedinjeni, Moramo-Zajedno, DS i NS sredinom meseca.

Oni su optužili Šapića da je počinio niz krivičnih dela i da je zloupotrebio službeni položaj zato što je počeo nadogradnju svog objekta na Bežanijskoj kosi, a da prethodno nije pribavio potrebne građevinske dozvole, da nije obustavio radove na objektu čak i pošto mu je građevinska inspekcija naložila da to uradi i na kraju, što je kao gradonačelnik Beograda legalizovao taj, kako tvrde, nelegalni objekat od 404 kvadrata.

Odborničke grup Ujedinjeni, Moramo-Zajedno, DS i NS tvrdi da Šapić više nema legitimitet i pravo da vodi Beograd, te da prestonica zaslužuje boljeg gradonačelnika.

S druge strane, odbornici vladajuće stranke ističu da protiv Šapića ne postoji čak ni krivična prijava zbog nelegalne gradnje jer ju je Treće javno tužilaštvo odbacilo kao neosnovanu.

Odbornici SNS i SPS su, takođe, istakli da je veoma opasno nekog proglašavati krivim u sedištima političkih partija, a van nadležnih institucija.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare