DETALJI DEPORTACIJE BOJOVIĆA U SRBIJU: U rukama će imati samo jedan papir PANIKA U PODZEMLJU 

Luka Bojović, koji je od februara 2012. bio u zatvoru u Španiji, danas bi prema najavi načelnika SBPOK-a Miroslava Cmolića trebalo da se posle 10 godina vrati u Srbiju. Kako je Cmolić najavio, za datum njegovog povratka u Srbiju određen je 30. novembar i on će u našoj državi biti slobodan čovek, jer se protiv njega ne vodi ni jedan krivični postupak.

Detalji deportacije Bojovića u Srbiju, čuvaju se u najstrožoj tajnosti. – Danas, pošto bude pušten iz zatvora njemu će biti uručen putni list, koji mu je neophodan da bi mogao da napusti Španiju i uđe u Srbiju. Naime, tokom prethodnih godina njemu su istekla dokumenta i on nema važeći pasoš. Zbog toga mu je preko ambasade obezbeđen ovaj papir – objašnjava sagovornik Kurira.

Prema njegovim rečima, Bojović bi danas trebalo da doputuje komercijalnim letom.

– Za sada, s obzirom na to da je poznato da je njemu bezbednost ugrožena, detalji njegovog povratka se čuvaju u najstrožoj tajnosti. Najverovatnije, u njegovoj pratnji biće policije – kaže sagovornik Kurira.

Bojović je, podsetimo, u Španiji zbog držanja velike količine novca i oružja osuđen na 18 godina zatvora. Međutim, špansko pravosuđe odlučilo je da ga posle 10 godina pusti na uslovni otpust i protera iz zemlje.

Za sada zvanično nije saopšteno da li mu je uz meru proterivanja izrečena i mera zabrane ulaska na teritoriju Španije ili Evropske unije. Inače, Bojoviću u Španiji živi porodica, supruga i njihova deca. U Srbiji su mu ostale sestra i majka.

– Tokom 10 godina boravka iza rešetaka umrli su mu otac, ubijen mu je rođeni brat, a živote je izgubilo i nekoliko njegovih bliskih prijatelja, saradnika i advokat – podseća sagovornik Kurira. On dodaje i da je panika u podzemlju, jer niko ne zna šta da očekuje od povratka Luke Bojovića u Srbiju.

– Poznato je da su njegovi bliski prijatelji i saradnici bili na meti kavačkog klana kao i klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Za ubistvo njegovog brata osuđena je kriminalna grupa koja se dovodila u vezu sa pokojnim Slobodanom Šaranovićem. U svakom slučaju, Luka Bojović je sada najzvučnije ime u podzemlju, iako u Srbiji nikada nije osuđivan za teška krivična dela .

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare