ERDOGAN NAJAVIO KOPNENI NAPAD: Vazdušni napadi nisu dovoljni, hoće da potpuno uništi neprijatelja – Prozvao i Evropljane

PREDSEDNIK Turske Redžep Tajip Erdogan održao je govor u regiji Konija gde se osvrnuo na pokretanje operacija protiv Radničke partije Kurdistana (PKK) i kurdske milicije JPG na severu Sirije i Iraka.

Na početku govora, turski predsednik je izrazio saučesće porodicama vojnika koji su ubijeni na severu Iraka u zoni turske operacije, a nakon toga je naglasio i važnost turskih vojnih aktivnosti, preneli su turski mediji.

– Ovim operacijama, korak po korak, odlučni smo da učinimo svaki centimetar naše zemlje sigurnim, počevši odmah iza granica – rekao je Erdogan.

Pored operacije u Siriji i Iraku, Erdogan je govorio i o energetskoj situaciji u Evropi, ali i u Turskoj.

On je istakao da dok se evropske zemlje pitaju kako će preživeti zimu zbog energetske krize, Turska ulazi u zimu s olakšanjem.

Turska je 20. novembra pokrenula vazdušne napade na položaje pripadnika JPG i PKK na severu Sirije, a nakon terorističkog napada u centru Istanbula.

Osim vazdušne operacije, predsednik Turske je najavio i kopnenu operaciju u doglednom periodu.

– Naše operacije s avionima i dronovima su samo početak. Naša odlučnost da osiguramo čitavu našu južnu granicu sa adekvatnom sigurnom zonom je jača nego ikada pre. Dok nastavljamo sa vazdušnim napadima, obračunaćemo se sa teroristima i na terenu u najpogodnije vreme za nas – poručio je Erdogan.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare