MINISTAR VESIĆ: Produžen rok za subvenciju za traktorske ramove

MINISTAR građevinarstva, saobraća i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Goran Vesić objavio je da je produžen rok za subvencije za kupovinu zaštitnih ramova za upotrebljivani traktor do 26. decembra ove godine.

 – U poslednje tri godine, u Republici Srbiji u saobraćajnim nezgodama u kojima su učestvovali traktori i događajima van puta ukupno je poginulo 164 dok je povređeno 360 lica. Kako u Srbiji ima oko stotinu hiljada traktora bez zaštitne kabine ili rama, Vlada Republike Srbije donela Uredbu o uslovima i načinu sprovođenja subvencionisane dodele zaštitnih ramova za upotrebljavani traktor kao jednu od preventivnih mera za smanjenje broja stradanja usled prevrtanja traktora bez zaštitne strukture i pokušaja minimiziranja povreda vozača traktora – rekao je ministar Vesić.

Ukupna raspoloživa sredstva za realizaciju subvencionisane nabavke zaštitnog rama u 2022. godini, obezbedilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u visini od 125.000.000 dinara. Sprovođenje Uredbe vrši Agencija za bezbednost saobraćaja u saradnji sa Ministarstvom.

 – Rok za prijavu za dodelu subvencija koji je prema javnom pozivu bio 1. decembar produžen je do 26. decembra ove godine – objavio je ministar Vesić.

Vesić je pozvao “vlasnike traktora koji nemaju ramove da se prijave za subvenciju države i tako zaštite svoj život”.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare