Vučić nakon pobede Srbije u Briselu: Srbi se nisu uplašili pretnji, znali su kakvu SVETINJU brane 

Vučić je rekao da je u Briselu postignuta jedna mala taktička pobeda

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovarajući na pitanja u vezi sa Kosovom i Metohijom rekao je da insistira na poštovanju svih prethodno postignutih dogovora, kao i da je dogovor postignut noćas u Briselu mala taktička pobeda.

– Pre samo deset dana kada smo bili na ivici sukoba, svi su govorili što pričate o tablicama, nama je potreban mir, nećemo sukobe, nećemo ratove. Kad donesete odluku koja znači očuvanje mira, onda govore šta ste izdali, šta ste doneli. Insistiram na poštovanju svih prethodno postignutih dogovora. Tablice KM ostaju i opstaju. KM tablice što se novih automobila tiče njih ima 90 na godišnjem nivou. Ono što je za nas važno pregovori traju, KM tablice važe. Ovo je statusno jedna mala taktička pobeda. Čekaju nas teška vremena, zadovoljan sam što smo sačuvali mir za naš narod – rekao je Vučić.

Udarne vesti

– One žene koje su izašle juče na protest zaslužuju mir, a njihova deca da uče na srpskom jeziku i po srpskom programu. Što se tiče same situacije sa Srbima na Kosovu ona je uzavrela, ona bukvlano vri. Ljudi su siti terora prištinske vlasti. Siti su ucenivanja, šikaniranja i tretiranja kao nacionalne manjine, jer oni to nisu. I to je problem sa kojima mi moramo da se suočimo, ali i govori koliko im je bilo teško i koliko su bili mučeni 23 godine. 23 godine brinete da li će neko da vas maltretira na granici ili što govorite srpski. Ja sam zahvalan svom narodu koji i posle 23 godirne tereora čuva svoje ognjište i porodice, ali se i bori za Srbiju – rekao je predsednik.

– Što se tiče ovih planova o kojima govore, više puta sam rekao šta su naše crvene linije – rekao je Vučić i dodao: – Evropski predstavnici su bili vrlo racionalni, Amerikanci takođe. Sve ovo je mučenje. Oni su žurili da što pre zamene srpske predstavnike. Čuli ste šta su Srbi rekli, formiranje ZSO, kada se formira onda idemo u nešto drugo. Sve i da hoću, a neću, ne mogu da ubedim Srbe. Ma koliko im bilo teško nisu se uplašili sile koja im je pretila, jer su znali da ognjište, svetinja, koju brane veća od pretnje – naveo je Vučić.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare