MILORAD DODIK: Bosna i Hercegovina je naše veliko moranje! Moraju da se vrate na poziciju Dejtona i Ustava 

Smatram da je važno da predsednik Srbije zna da je Republika Srpska ugrožena oduzimanjem nadležnosti, da osećamo da je Bosna naše veliko moranje i ako se ne vrati na pozicije Dejtona i Ustava, ne vidimo razloga da dajemo doprinos antiustavnom putu BiH, poručio je danas predsednik RS Milorad Dodik.

Dodik je rekao da će, posle formiranja Vlade RS u prvoj nedelji decembra, biti održana zajednička sednice dve vlade u Banjaluci.

Dogovorili smo nastavak saradnje, razumemo da Srbija stoji iza Dejtonskog sporazuma, to je zemlja koja ne okleva da podrži teritorijalni intergitet BiH, rekao je Dodik.

Mi verujemo da Zapad želi da završi procese raspada Jugoslavije, vezano za situaciju na Kosovu, rekao je Dodik i dodao da je naivno misliti da se pitanja mogu rešavati na odvojeni način.

Mi stojimo iza našeg naroda na Kosovu i spremni smo da podržimo njihova prava, rekao je Dodik.

Članica Predsedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović istakla je da je na novoj poziciji, posle izbora, očekuju veliki izazovi, ali ona želi da doprinese poboljšanju odnosa dve države Razgovarali smo o započetim projektima u kojima je Srbija investitor i koinvestitor, rekla je Cvijanović i dodala da je za BiH od strateškog intersa hidroelektrana Buk Bjela i aerodrom u Trebinju.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare