Popis je završen: Evo ko će biti kažnjen sa 20.000 do 50.000 dinara jer nije popisan

Sinoć u 20 časova i zvanično je završen popis 2022. a do tog doba svi oni koji nisu popisani mogli su da se jave na broj kol-centra i popišu se telefonski. Za pojedince koji su direktno odbili da učestvuju predviđene su kazne od 20.000 do 50.000 dinara.

Ljiljana Đorđević, načelnica odeljenja popisa u Republičkom zavodu za statistiku objasnila je da su kazne predviđene za ona lica koja su direktno odbila da budu popisana.

 Za ostale koji se nisu popisali, jer recimo nisu bili tu, ili ih neko od njihovih nije popisao, kazne nisu predviđene. Ne možemo kazniti nekog ko nije direktno odbio učestvovanje – istakla je ona za K1 info a preneo je Tanjug.

Кako je dodala, sada će se raditi na obradi podataka i uskoro se mogu očekivati preliminarnim rezultati, prenosi Telegraf.

Popis je prethodno bio produžen, a građanima je bila ostavljena mogućnost da od 8. do 17. novembra ovu dužnost obave telefonski.

Snežana Lakčević, pomoćnica direktora RZS, najavila je da 2. decembra počinje postpopisna anketa koja će pokazati koliki je obuhvat jedinica popisa, odnosno domaćinstava, lica i stanova.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare