PITBUL UBIO BRATA LUKE BOJOVIĆA, PA LIKVIDIRAN I NJEGOV BRAT: Glavnom pucaču škaljarskog klana PREPOLOVLJENA kazna

Apelacioni sud u Nišu pravosnažno je osudio Podgoričanina Marjana Vujačića na kaznu od 14 godina zatvora zbog ubistva Jugoslava Cvetanovića u Vranju, septembra 2017. Ubijeni je bio rođeni brat Saše Cvetanovića, jednog od ranije osuđenih ubica Nikole Bojovića, rođenog brata vođe „zemunaca“ Luke Bojovića.

Vujačić je u ponovljenom prvostepenom postupku pred Višim sudom u Vranju bio osuđen na 30 godina zatvora, a nakon žalbenog postupka kazna mu je prepolovljena, potvrdio je za Nova. rs njegov branilac, advokat Borivoje Borović.

Vujačić je, kako se navodilo u optužnici, 27. septembra 2017. prišao s leđa Cvetanoviću i iz „škorpiona“ u njega ispalio 14 projektila od kojih ga je 10 metaka pogodilo, usled čega je žrtva preminula na licu mesta.

Ubijeni Jugoslav Cvetanović je brat Saše Cvetanovića Pitbula, koji je u aprilu prošle godine osuđen na 35 godina zatvora jer je, kako je utvrdio sud, 2013. u centru Beograda ubio Nikolu Bojovića, brata Luke Bojovića.

Saša Cvetanović je, tokom suđenja za ubistvo Bojovića, u više navrata rekao da strahuje za život brata, a zbog osvete Luke Bojovića, koji je od februara 2012. u zatvoru u Španiji zbog nedozvoljenog držanja arsenala oružja.

U Crnoj Gori suđenje zbog dva ubistva

Vujačiću se sudilo i u Crnoj Gori, zbog ubistva Veselina Kalezića i Mila Ilića. Ročište je ove nedelje odloženo za 19. februar jer sudu nije stiglo izjašnjenje optuženog da li je angažovao branioca.

Specijalno tužilaštvo dostavilo je ranije Višem sudu u Podgorici predlog da se Vujačiću sudi u odsustvu, s obzirom na to da nije dostupan crnogorskim pravosudnim organima zbog suđenja u Srbiji.

Tužilaštvo je Vujačića označilo kao organizatora kriminalne grupe formirane u prvoj polovini 2017. godine u Podgorici radi delovanja u Crnoj Gori i Srbiji.

Vujačić se tereti da je ubio Kalezića i Ilića, a Popović da je kao član kriminalne organizacije pomogao u tome.

Zbog svega navedenog, Vujačić se smatrao glvnim pucačem „škaljarskog“ klana.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare