BIO DŽONIJEV RAČUNOVOĐA, MUŽU STARLETE ISPLATIO 6.000 EVRA ZA TIPOVANJE ŠARCA: Otkrivamo ko je uhapšeni Miloš Andrijević!

Miloš Andrijević (38), pripadnik vračarske kriminalne grupe koju su predvodili Nikola Vušović i Uroš Piperski, koji je uhapšen u Hagu, sumnjiči se da je učestvovao u ubistvu Aleksandra Halabrina, ali i da je bio „računovođa“ kriminalne grupe koji je isplatio bivšem mužu Tamare Đurić, uhapšenom Nikoli Kačareviću 6.000 evra za tipovenje žrtve.

– Anrdrijević se sumnjiči da je plaćao izvršenja krivičnih dela zajedno sa Piperskim – navodi se u naredbi za sprovođenje istrage Tužilaštva za organizovani kriminal.

Ime Miloša Andrijevića, kako je Kurir pisao, dovodi se u vezu i sa ubistvom Aleksandra Šarca. Naime, kako sumnja tužilaštvo, vođe grupe, Vušović i Piperski naložili su upravo Andrijeviću da isplati 6.000 evra bivšem mužu starlete Tamare Đurić, NIkoli Kačaraviću za informacije o kretanju Šarca, koje im je dojavljivao.

Šarac je, podsetimo, ubijen 17.oktobra 2020. u Tržnom centru Ušće. Sedam meseci ranije, kako se sumnja, kriminalna grupa namamila je i ubila Aleksandra Halabrina.

Halabrin je likvidiran u iznajmljenom stanu u Beogradu, a njegovo telo potom je prebačeno u mesto Parcane kod Sopota u zakopano u plitak grob. Telo je dva meseca kasnije, 16. maja, pronašao ga je jedan pastir koji je obavestio policiju.

– Za njegovo ubistvo osmunjičeni su Nikola Vušović, Uroš Piperski, Dario Đorđević Dekster, Vladimir Kovačević Kovač, Darko Maletić, Aleksandar Ostojić, Miloš Raičević kao i uhapšeni Miloš Andrijević – piše u naredbi Tužilaštva za organizovani kriminal.

Uroš Piperski, koji se smatra drugim vođom „vračaraca“, i Dario Đorđević Dekster, navodno su došli do saznanja da je Aleksandar Halabrin isplanirao kako da ih likvidira i o tome obavestili Nikolu Vušovića. Njih trojica tako su, iz osvete, organizovali njegovu likvidaciju.

– Saznaja o Halabrinovom navodnom planu dobio je Dekster, a on i Piperski su odmah potom, uz pomoć Vušovića, organizovali ostatak ekipe i osmislili ceo plan – piše u naredbi.

Prva opcija bio im je Miloš Andrijević koji je trebalo da identifikuje i locira Halabrina na Novom Beogradu.

Piperski je zamislio da Andrijević locira Halabrina ispred jednog ugostiteljskog objekta u ovom delu grada, gde se inače okupljaju, i da ga onda raznesu eksplozivom.

Međutim, taj plan im je propao, pa su odlučili da ga namame i ubiju u iznamljenom stanu. U tome im je pomogao Halabrinov prijatelj Vladimir Kovačević koji ga je kobnog dana doveo njima pred noge – navodi se.

U stanu je ubijen, a njegovo telo prebačeno je na pašnjak kod Sopota i zakopano.

Nikola Vušović, Uroš Piperski i Dario Đorđević Dekster terete se za teško ubistvo u podstrekivanju, Vladimir Kovačević i Darko Maletić da su izvršili delo teško ubistvo, a Miloš Andrejević, Aleksandar Ostojić i Miloš Raičević za teško ubistvo u pomaganju.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare