PRESUDA ALENU CIGLERU 2. DECEMBRA: Tužilaštvo traži od 30 do 40 godina zatvora

U ZAVRŠNOJ reči u Višem sudu u Beogradu tužilaštvo je danas tražilo da se Alen Cigler osudi na 30 do 40 godina zatvora za saizvršilaštvo Čabi Deru u teškom ubistvu na podmukao način Nebojše Markovića na Banovom brdu 2019. godine.

Zamenik tužioca je navela da je Cigler delo izvršio sa direktnim umišljajem, da je dovezao i odvezao Dera sa mesta ubistva.

– Cigleru nije bilo čudno što čekaju sat vremena da čovek izađe, ako je Der rekao da mu duguje pare, što mu nisu pozvonili na vrata – rekla je tužilac. – U autu je dao gas dok još Der u povratku nije bio ni zatvorio vrata, što ukazuje da je bežao. Mobilni telefon je ostavio u prijateljevim kolima, a kad je te noći krenuo kod Dera poneo je samo onaj koji ima skaj aplikaciju i sa Derom je samo preko nje komunicirao.

Drugi pišu

Ciglerov branilac Slobodan Ružić ukazao je da Apelacioni sud kada je vratio predmet na ponovno suđenje nije uzeo u obzir iskaz čabe Dera da Cigler nije imao veze sa ubistvom i da nije znao šta će on da uradi.

– Ciglerova odbrana je istinita, on je lopov, a ne ubica. Der je sve sam isplanirao, a Cigleru je naređivao kad i kuda da vozi. Der je i sam rekao da se Cigler razbesneo u autu, kad je čuo šta je uradio. Na kraju Cigler je priznao krivično delo pomoć u bekstvu.

Sudskom veću se obratio i okrivljeni, koji je izrazio saučešće Markovićevoj porodici:

– Izvinjavam se što sam dozvolio da budem umešan u to ubistvo. Taj događaj je i moja tragedija. Nisam mogao ni da zamislim da tako strašna stvar može da se dogodi.

Presuda će biti izrečena 2. decembra.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare