KAVČANI I ŠKALJARCI U SPUŽU KRILI OPREMU: Od zatvorenika zaplenjeno 7 telefona, 2 rutera za internet, bodeži, ali i alkohol

U spuškom zatvoru gde su mahom pritvorenici „kavačkog“ i „škaljarskog“ klana zaplenjeno je sedam telefona, dva rutera za internet, alkohol, suplementi i improvizovani bodeži.

Prema pisanju crnogorskog Dana, tokom pretresa čuvari su Istražnom delu, ali i u zatvoru za duge kazne u Spužu našli nedozvoljene predmete.

– U okviru planiranih aktivnosti, službenici obezbeđenja su dana 16.11.2022. godine, izvršili pregled i pretres dve prostorije u kojima borave pritvorena lica, i tom prilikom je pronađeno i oduzeto četiri mobilna telefona, koja su bila sakrivena na poseban način, kao i dva rutera za internet konekciju. Protiv pritvorenika kod kojih su pronađene oduzete nedozvoljene stvari i predmeti utvrdiće se eventualna disciplinska odgovornosti preduzeti mere u skladu sa zakonskim i podzakonskim propisima – stoji u saoptenju UIKS, koji prenosi Dan, gde dodaju:

– Takođe, prethodnog dana (14.11.2022. godine) je otkriven i presečen poseban način pokušaja unosa nedozvoljenih stvari i predmeta zatvorenicima u Zatvoru za duge kazne, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto određena količina alkoholnog pića, suplemenati, bodeži, kao i dva mobilna telefona.

Inače, da podsetimo, u septembru su zatvorski čuvari u ćeliji u kojoj su boravili pripadnici „kavačkog“ klana zajedno sa turskim državljaninom Binalom Camgozom, čija se grupa sumnjiči da je kavčanima pomogla da 8. septembra likvidiraju šefa „škaljaraca“ Jovana Vukotića u Istanbulu, tokom redovne kontrole pronašli bodež i mobilni telefon.

Tada su čuvari u ćeliji u kojoj je bio „kavčanin“ Vidoje Stanišić pronašli improvizovani bodež i telefon, pa je on nakon toga premešten u samnicu.

– Službenici obezbeđenja spuškog zatvora u grupnoj sobi, u kojoj je bio, pronašli su i oduzeli improvizovani bodež i dva mobilna telefona, od kojih je jedan imao kripto zaštitu – prenele su ranije Vijesti i dodale:

– Njihova ćelija pretresena je nekoliko dana nakon što je policija Turske utvrdila da su članovi kriminalnog klana Camgoza, učestvovali u ubistvu vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare