„ORLOVI“ ĆE BITI LEPO NAGRAĐENI ZA EVENTUALNI USPEH NA SP! FSS rešio da odreši kesu! 


FSS je odredio visinu nagrade za reprezentativce Srbije u slučaju da ostvare uspeh na Svetskom prvenstvu u Kataru! Odluka je da im pripadne 40 odsto sume koju će „kuća fudbala“ dobiti od FIFA

Fudbalski savez Srbije nagradiće „orlove“ sa 5,2 miliona evra ako prođu grupu i plasiraju se u osminu finala Svetskog prvenstva, prenosi Informer.

Za eventualno osvajanje titule prvaka sveta u Kataru Piksijevi izabranici bi između sebe podelili čak 16,8 miliona evra.


Interni dogovor

Prema našim informacijama, postignut je dogovor prema kojem će igrači za svaki uspeh biti nagrađeni sa 40 odsto sume koju FSS dobije od Svetske fudbalske federacije (FIFA) za plasman. FIFA će svaku zemlju koja stigne u osminu finala nagraditi sa 13 miliona evra, a šampionu će pripasti 42 miliona evra.

– Čelnici FSS ne žele javno da govore o premijama za igrače jer smatraju da je to interna stvar. Oni su već imali razgovor sa predstavnicima igrača i tad je postignut dogovor kolike će biti nagrade. Precizirano je da to bude 40 odsto nagrade koja pripada FSS. To znači da bi u slučaju prolaska iz grupe FIFA nagradila FSS sa 13 miliona evra, a 40 odsto te sume je 5,2 miliona evra. Najveći deo pripašće fudbalerima, selektoru i stručnom štabu, mada će premije dobiti i još neki ljudi koji imaju uticaj na rad i rezultate reprezentacije – navodi izvor Imformera.

Ako bi se dogodilo sportsko čudo i „orlovi“ doneli kući „zlatnu boginju“, onda bi sigurno dobili bogatu nagradu od države Srbije. Uostalom, predsednik Aleksandar Vučić je ispunio obećanje dato pred meč sa Portugalom u Lisabonu i premirao „orlove“ sa milion evra zbog pobede nad Ronaldom i drugovima i direktnog plasmana na SP. 

– Reč o velikom novcu koji daje FIFA za nagrade, ali većina reprezentativaca već zarađuje bogato u klubovima. Njih više motiviše sportski uspeh i svesni su koliko bi radosti doneli naciji ako bi ostvarili zapažen rezultat. Najvažnije im je da odigraju dobro, inspiriše ih da pokažu da su jači od rivala – ističe izvor.

 Srpska baza u Dubaiju

Srbija će na utakmicama protiv Brazila, Kameruna i Švajcarske imati veliku podršku svojih navijača, a većina njih biće stacionirana u Dubaiju. Plan je da u Dohu putuju na dan utakmice i vraćaju se odmah posle. Na relaciji Dubai-Doha biće oko 60 letova dnevno. Za Srbe će u Dubaiju biti napravljena fan zona, u kojoj će se zabavljati, provoditi vreme, slušati uživo neke od muzičkih zvezda iz Srbije i slično.

Praksa od davnina


Nagrađivanje fudbalera i stručnog štaba je praksa oduvek, s tim što je visina premije varirala. Takođe, ne dobijaju svi igrači istu nagradu, već se premije razlikuju po učinku i minutaži.


FSS je za plasman na Svetsko prvenstvo dobio devet miliona evra od FIFA i tad su nagrade odmah podeljene. Iz Saveza niko nije želeo da kaže koliko odsto je podeljeno, ali prema saznanjima Informera, svi zaposleni su bili obuhvaćeni sistemom nagrađivanja.

– Najveći deo pripao je igračima i nagrade su deljene procentualno, odnosno igračima koji su igrali sve utakmice pripalo je najviše. Stručni štab je takođe dobio novac, selektor Stojković, generalni sekretar Šurbatović, sportski direktor Stevan Stojanović i mnogi drugi. Nagrade nisu zaobišle ni zaposlene u Savezu, koji su dobijali iznose od nekoliko bruto plata – zaključuje Informerov izvor.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare