SRBI NEĆE DA BUDU GLINENI GOLUBOVI: Zapad da se izjasni o opasnim Kurtijevim izjavama

POSLEDNJE najave prištinskih funkcionera da tzv. kosovske bezbednosne snage mogu da deluju na teritoriji čitave pokrajine, uključujući i sever, još jedna je alarmantna pretnja i zlokobna najava iz Prištine sa ciljem proterivanja

Srba sa njihovih vekovnih ognjišta, upozorio je juče direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Petković je naveo da „Beograd nikome neće dozvoliti da od Srba na KiM pravi glinene golubove i uvek će biti uz svoj narod“ i pozvao međunarodne misije da se „jasno odrede prema ovakvoj neodgovornoj i opasnoj najavi Kurtijevih saradnika koji samo žele sukobe, tenzije i nove krize“.

– Svim međunarodnim faktorima jasno je da takozvane KBS nemaju šta da traže na severu pokrajine. Ali, Kurti i njegovi posilni očigledno žele da krše posebno one sporazume koji čuvaju mir i garantuju bezbednost Srba na Kosovu i Metohiji, jer tako hoće da se obračunaju sa našim narodom u pokrajini, posebno sa Srbima na severu – saopštio je Petković.

Prema sporazumu koji je sa vlastima u Prištini 2013. godine potpisao i garantovao tadašnji generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen, podsetio je Petković, nedvosmisleno se kaže da bilo koje vojne formacije ne mogu delovati u četiri opštine na severu Kosova i Metohije, bez prethodnog duplog odobrenja komandanta Kfora i četiri gradonačelnika.

– Ta garancija potpisana je i doneta istog dana kada i Briselski sporazum, što dodatno ukazuje da je taj dogovor bio i uslov za ovaj dokument – saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Beograd, kako dodaje Petković, nikome neće dozvoliti da od Srba na KiM pravi glinene golubove i uvek će biti uz svoj narod, a međunarodne misije moraju da se jasno odrede prema ovakvoj neodgovornoj i opasnoj najavi Kurtijevih saradnika, koji samo žele sukobe, tenzije i nove krize.

NEK SE NE IGRAJU VATROM

– NEKA se u Prištini ne igraju vatrom i prestanu da zapaljivim izjavama, najavama i potezima dodatno destabilizuju bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji, koju su već narušili svojim jednostranim i protivpravnim i nasilnim potezima u vezi sa tablicama – poručio je Petković.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare