SASLUŠANI BOKSER IZ ZADRUGE I PRLJAVI POLICAJAC: Hitno se oglasilo Tužilaštvo, ovo im se stavlja na teret!

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu danas su saslušani Marko C. i službenik Policijske stanice Novi Beograd Nikola DJ. osumnjičeni za protivzakonite provere službenog vozila MUP-a koje je korišćeno u akciji hapšenja pripadnika organizovane kriminalne grupe Nikole Vušovića, poznate kao „Vračarci“.

Marku C. se na teret stavlja krivično delo podstrekavanje na zloupotrebu službenog položaja, a Nikoli DJ. krivično delo trgovina uticajem. 
Obojica su detaljno izneli svoju odbranu.


Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da obojici odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo.

Sumnja se da je u toku akcije, Marko C. od Nikole DJ. zatražio da izvrši provere u Jedinstvenom informacionom sistemu MUP-a Srbije, za konkretno vozilo, koje je inače za policijsko službeno vozilo.

Nikola DJ. je potom koristeći svoje poznanstvo za policijskim službenikom N.P. uticao na njega da preko svoje pristupne šifre u JIS MUP izvrši provere za pomenuto vozilo. 

Podatke o proveri je potom, kako se sumnja, Nikola DJ. prosledio Marku C, a on dalje trećem licu. 

Dvojica osumnjičenih hapšeni su u akciji Službe unutrašnje kontrole MUP-a i Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare