POTRAGA ZA CRNIM PANTEROM NASTAVLJA SE I DANAS! Žitelji Apatina nemaju mira dok se velika mačka ne pronađe

Načelnik Pokrajinske inspekcije za zaštitu životne sredine Nemanja Ivanović rekao je da je potraga za panterom u apatinskom ataru zbog magle i bezbednosti učesnika sinoć završena, ali da se u zavisnosti od mogućeg kretanja velike mačke i dojava gde je viđena, potraga nastavlja i sutra.

Ivanović je za RTS rekao da su nadležne ekipe krenule na teren nakon video- snimka na kojem se vidi velika crna životinja nalik panteru, koju su snimili gosti Banje Junaković u blizini Prigrevice.

„Proveli smo oko pet sati na terenu pokušavajući da uočimo divlju životinju koja je snimljena. “Vode Vojvodine“ su obezbedile dron sa termovizijskom kamerom i pregledali smo najmanje 150 hektara šume i atara. Sa nama su lovočuvari iz “Vojvodinašuma“ koji poznaju teren, a tu su i policijski službenici iz Apatina. Do večeras nismo primetili pantera, samo ptice i glodare“, naveo je sinoć Ivanović, a preneo je RTS.
Prvenstveno je namera da se predator uspava, objašnjava Ivanović, dodajući da su u akciji učestvovali i veterinari Zoološkog vrta Palić.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare