NOVI ŽESTOKI UDARAC DRŽAVE ORGANIZOVANOM KRIMINALU! Uhapšeno 20 Zvicerovih ubica

Banda „vračarci“ ubijala i dilovala drogu za Radoja Zvicera, šefa „kavačkog klana“. Vođa bande Nikola Vušović Džoni u bekstvu. Rasvetljena tri ubistva, kao i planovi za atentat na Aleksandra Vučića i njegovu decu

Policija je u saradnji sa BIA uhapsila 20 pripadnika opasne bande „vračarci“, koja je ubijala i dilovala drogu za Radoja Zvicera (39), šefa „kavačkog klana“! Vođa „vračaraca“ Nikola Džoni Vušović (32) godinama je u bekstvu, kao i njegov šef Zvicer.

Serija zločina

Postoje ozbiljne indicije da ova banda stoji iza još ubistava, najmanje desetak

Izvor blizak istrazi

Rasvetljena su tri teška ubistva i pet pokušaja ubistva, a otkriveni su i planovi za atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovu decu (opširnije o tome pročitajte na stranama 4 i 5) 

Oružje, pare, vozila…

Kako smo saznali od izvora bliskog istrazi, među uhapšenima su Džonijev najbliži saradnik Luka Cerović (29) i Nikola Kačarević (36), bivši muž starlete Tamare Đurić. 

U bekstvu

* Nikola Vušović Džoni
* Nikola Mileković
* Nikola Filipović
* Miloš Pavlović
* Radivoje Jovanović
* Rašo Ban
* Ivan Biletić
* Jovica Sovilj
* Miloš Andrijević
* Rajko Topić
* Petar Jevtić

Od ukupno 20 uhapšenih 18 je uhvaćeno u Srbiji. Dvojica su ranije privedena u inostranstvu, a reč je o još jednom Džonijevom bliskom saradniku, Urošu Piperskom (33), koji je uhapšen u Lisabonu, i o Dariju Đorđeviću Deksteru, koji je u pritvoru u Beču. Još 11 pripadnika ove bande je u bekstvu, a obaveštajni podaci govore da se kriju u Španiji i u Dominikanskoj Republici.

– U hapšenju ove opasne bande učestvovali su SBPOK, BIA, beogradska policija, kao i Žandarmerija i Specijalna antiteroristička jedinica (SAJ). Pretreseno je više od 50 lokacija, a oduzeta je veća količina oružja, novca i nekoliko skupocenih vozila i kriptovanih telefona – kazao je naš izvor.

Prema njegovim rečima, kao vođe „vračaraca“ označeni su Nikola Vušović Džoni, Luka Cerović i Uroš Piperski (33), ali glavni šef im je bio vođa „kavčana“ Radoje Zvicer.

– Banda se zasad tereti za tri teška ubistva – Aleksandra Šarca, Aleksandra Halabrina i Dragana Ristića Čađe. Tereti se takođe za pet pokušaja ubistava, među kojima je ranjavanje advokata Arsenija Stefanovića 1. februara 2021. na Bežanijskoj kosi u Beogradu. Sva naređenja o likvidacijama dolazila su od Zvicera, koji ih je prenosio Vušoviću i njegovim bliskim saradnicima, a zatim su preostali članovi bande zločine sprovodili u delo. Postoje ozbiljne indicije da ova banda stoji iza još ubistava, najmanje desetak. Javnost će tek biti šokirana narednih dana kad sve počne da isplivava na videlo – zagonetan je naš sagovornik.

Inače, Aleksandar Halabrin (26) iz Janošika kod Alibunara nestao je 20. marta 2020. na Banjici u Beogradu, a pronađen je mrtav mesec dana kasnije u mestu Parcani kod Sopota. Telo je pronašao pas jednog pastira koji je u blizini čuvao stoku, a leš je bio u jezivom stanju. Ubijeni Aleksandar navodno je bio blizak pripadnicima Partizanove navijačke grupe „Zabranjeni“. Oni su bili u sukobu sa „Principima“ Veljka Belivuka, koji je kao i Vušović bio blizak Zvicerov saradnik.

Dragan Ristić (61), zvani Čađo, vlasnik poznatog beogradskog restorana „Košuta“ i noćnog kluba „Hram“, ubijen je 10. septembra 2020. ispred svoje kuće u naselju Kaluđerica. Ubica je najpre „pasatom“ udario u Ristićev „audi“, a kad je ovaj izašao iz auta, napadač mu je prišao i ispalio mu tri hica u glavu i grudi.

Kao direktni izvršilac ovog zločina uhapšen je Vuk Ursulov, kome se za to ubistvo sudi u Višem sudu u Beogradu. On je tvrdio da mu je sve „namestio“ Aleksandar Šarac (35).

Lalić svedočio

Što se Šarca tiče, izrešetan je 17. oktobra 2020. u tržnom centru „Ušće“, a ubio ga je Lazar Ilić (25) iz Kraljeva, koji je u međuvremenu uhapšen. Šarac je navodno bio pripadnik međunarodne pljačkaške bande „Pink panteri“, a blisko je sarađivao sa „škaljarskim klanom“, koji je godinama u ratu s „kavčanima“.

O Šarčevom ubistvu u utorak je u Specijalnom sudu svedočio Srđan Lalić, pripadnik Belivukove koljačke bande.

 Znali smo da je Šarac od „škaljaraca“ dobio blindiran auto i pet kilograma kokaina. Bio je oprezan, nosio je pancir. Ubijen je pošto ga je u tržni centar namamio Nikola Kačarević, a izvršioca je angažovao Nikola Vušović i obećao mu za to 50.000 evra. To znam pošto se Zvicer kasnije žalio da mu Vušović traži pare jer nema da isplati pucača – ispričao je Lalić.

Ko je Ludi Džoni Vušović?

Beograđanin Nikola Vušović ima nadimke Ludi Džoni i Ćopavi Džoni. Prvi zbog svireposti, a drugi zbog šepanja. Naime, njega je svojevremeno ranio u nogu „škaljarac“ Lazar Vukićević, koga je u oktobru 2020. likvidirao Belivukov koljački klan.

Vušović je bio u žiži javnosti početkom marta 2021, kada je uhapšen u Dominikanskoj Republici, po crvenoj Interpolovoj poternici. Međutim, u zatvoru je proveo svega desetak dana, a onda je pod misterioznim okolnostima, verovatno po nalogu neke zapadne službe, pušten na slobodu, iako je trebalo da bude izručen Srbiji. Prema operativnim podacima, Vušović je u Dominikanu došao iz Španije, a pre toga je živeo u Beču i tamo držao laboratorije za uzgoj marihuane. U trenutku hapšenja u Dominikani kod sebe je imao lažni španski pasoš.

Vušović je počeo da puni stupce crne hronike još 2010, kada je prvi put uhapšen sa vođom navijača Partizana Aleksandrom Stankovićem, zvanim Sale Mutavi, zbog preprodaje droge i posedovanja oružja. Stanković je u međuvremenu ubijen u oktobru 2016. u Bačvanskoj ulici. Posle toga su Belivuk i Vušović potpali pod okrilje „kavačkog klana“ i okupili oko sebe bande „čuvene“ po brutalnosti i svirepim ubistvima.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare