MITROVIĆ POVREĐEN, ALI TU JE ŠEKULARAC! Veliki dan za unuka legende jugoslovenskog fudbala

Kristijan Šekularac je prvi put dobio šansu da se nađe u protokolu neke fudbalske utakmice u engleskoj Premijer ligi! Kristijan je letos u Fulam stigao iz Juventusa.

Zanimljivo je da se Kristijan odlučio da uzme švajcarsko državljanstvo ispred našeg, a mogao je da bira i da nastupa za Makedoniju. Međutim, kako je nastupao za ekipu Serveta i igrao za omladinsku selekciju Švajcarske, odlučio se za ovu zemlju. Naravno, još nije prelomio kada su u pitanju seniorske selekcije, ali i tu je najbliži „švajcarskoj opciji“.

Dragoslav Šekularac ostao je upamćen kao jedan od najboljih fudbalera koje je naša zemlja videla, a pred njegovim unukom je tek vreme dokazivanja. Pored Švajcarske, može da odabere da igra za nacionalni tim Severne Makedonije ili Srbije.

Kristijan Šekularac (18) će u dresu Fulama nastupati rame uz rame sa najboljim golgeterom u istoriji srbije Aleksandrom Mitrovićem.

Potomak slavog fudbalera Crvene zvede se tako vratio u London, grad u kojem je rođen, a iz kojeg se kasnije sa porodicom preselio u Švajcarsku. Kristijan igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača, a u redove Kotidžersa dolazi iz mladog tima Juventusa za koji je nastupao dve godine.

Zadovoljstvo su iskazali i iz Fulama, a poruku dobrodošlice igraču srpskog porekla poželeo je direktor Fulamove akademije Majk Kejv:

-Oduševljen sam što je Kristian prešao kod nas. On je tehnički izvanredan fudbaler i doneće nam i veliko iskustvo iz Juventusa. Bez sumnje će biti kljućan igrač u U21 selekciji koja se vraća u Prvu diviziju- rekao je Kejv, prenosi Kurir.

Kristian je rođen 7. decembra 2003. godine, unuk je rođenog brata Dragoslava Šekularca, Mirka. Do sada je igrao za sve mlađe selekcije Švajcarske, a u budućnosti ima pravo da kao senior nastupi za zemlje svog porekla Srbiju i Severnu Makedoniju.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare