HITNO UPOZORENJE ZBOG ODBEGLOG PANTERA: Mole se građani da izbegavaju šumu kod Apatina! LOVCI UPRAVO KRENULI U HAJKU

Opština Apatin danas je upozorila građane da je panter viđen u neposrednoj blizini Banje Junaković i apelovala na građane da se ne približavaju tom kraju!

– Obaveštavaju se građani da je crni panter, koji je nedavno viđen u atarima sela Sonte, danas uočen u neposrednoj blizini Banje Junaković. Mole se građani da ne idu do daljnjeg u tom i u pravcu Prigrevačke šume jer se radi o veoma opasnoj i nepredvidivoj divljoj životinji. U hvatanju i lociranju crnog pantera, trenutno su uključene sve nadležne službe, kao i stručna služba iz Zoološkog vrta Palić – navodi se u saopštenju Opštine Apatin.

Zver je navodno nakon Sonte i sela Kupusina primećena i u Banji Junaković.

Snimak, koji nam je poslao čitalac Kurira, navodno je nastao u Banji Junaković u Apatinu, a kako naš čitalac tvrdi, na njemu je upravo panter od kog strahuje cela okolina.

Životinja na trenutak zastaje, pogleda u pravcu meštana, a potom nastavlja dalje.

Prethodno su JP „Vojvodina šume“ izdale obaveštenje kojim upozoravaju na opasnu životinju.

– Obaveštavamo sugrađane da je uočen crni panter (leopard) u atarima Opštine Apatin. Predator je izuzetno opasan i ovim putem apelujemo na građane da vode računa za sebe i svoje najbliže. Ukoliko neko uoči crnog pantera potrebno je odmah obavestiti nadležnu policijsku stanicu – piše u saopštenju JP „Vojvodina šume“.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare