UHAPŠEN PREDSEDNIK BOKSERSKOG KLUBA CRVENA ZVEZDA: Nova saznanja o hapšenju kriminalne grupe „Vračarci“

U velikoj akciji BIA, SBPOK, I UKP u kojoj je uhapšeno 17 pripadnika organizovane kriminalne grupe Nikole Vušovića, poznate kao „Vračarci“, uhapšen je i Vladan Miketić, predsednik Bokserskog kluba Crvena zvezda.

On je u avgustu 2021. godine izabran za predsednika Bokserskog kluba Crvena Zvezda, godinu dana je bio na čelu ovog kluba, a prema nezvaničnim informacijama večeras će biti saslušan.

– Velika mi je čast što sam izabran na ovu funkciju. Zahvalio bih se dosadašnjem predsedniku Zoranu Manojloviću na svemu što je uradio za klub do sada, kao i za svu pomoć pri preuzimanju kluba. Daću sve od sebe u ovom izazovu jer Crvena zvezda je veliko, slavno ime i zaslužuje da bude na samom vrhu u evropskom boksu. Ovo je sigurno najveći izazov u mojoj karijeri, ali verujem da možemo da vratimo Zvezdu u slavna vremena osamdesetih I privučemo što više mladih boksera – rekao je tada Miketić.

Takozvana „vračarska grupa“ sumnjiči se za ubistva Aleksandra Halabrina, Dragana Ristića Čađe i Aleksandra Šarca i za pet pokušaja ubistva.

Među uhapšenim saradnicima bliskog saradnika kavačkog klana Nikole Vušovića su i njegova desna ruka Luka Cerović, bivši muž starlete Tamare Đurić Nikola Kačarević.

Kako smo juče pisali, policija i Tužilaštvo za organizovani kriminal tragaju za još najmanje 11 osoba koje su u bekstvu, a sumnjiče se da su povezani za ogrankom Vušovićevog kavačkog klana. Sumnja se da se Vušović kao i većina njegovih saradnika koji nisu u Srbiji skrivaju u Španiji i Dominikanskoj Republici.

– Među odbeglim članovima kriminalne grupe za kojima se traga je i Nikola Filipović, sin Božidara Filipovića, zvanog Boža Crnogorac. Božidaru Filipoviću, inače je izrečena mera zabrane boravka u Srbiji – otkriva sagovornik Kurira.

Ova organizovana kriminalna grupa je vršila krivična dela na teritoriji Beograda kao poseban deo kavačke kriminalne grupe kojom rukovode Radoje Zvicer i Slobodan Kašćelan.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare