MILION DINARA JE RAZLOG BRATOUBISTVA KOD TOPOLE: „Sumnjamo da mu je novac bio potreban za drogu ili zelenaše“

Porodicu Aleksijević iz sela Gornja Trnava kod Topole snašla je stravična tragedija kada je Slobodan (33), kako se sumnja, do smrti pretukao svog rođenog brata Nikolu (30) na spavanju i to zbog milion dinara!

Slobodan je nakon verbalne rasprave, a moguće i pod dejstvom alkohola, razvalio drveni sto u porodičnoj kući, a potom je jednim nogarom mučki i svirepo tukao mlađeg brata dok nije preminuo. Nakon toga, počinilac je sam pozvao policiju i priznao zločin.

Bliski rođaci ispričali su za Kurir da je motiv za ubistvo bio nevraćeni kredit od milion dinara.

– Ubijeni Nikola je uzeo kredit od milion dinara, a onda je dao otkaz u firmi u kojoj je radio i nije mogao da isplaćuje rate. Stalno su se svađali oko toga. Ko zna koliko se kamata nakupilo, a Slobodan jednostavno nije mogao da podnese da izgube kuću zbog toga – objasnila nam je rođaka.

Okupljeni deo familije u porodičnom domu Aleksića nije želeo da se predstavlja, ali su nam ipak ispričali detalje, a na mestu ubistva jasno se vide znaci krvi i nasilja.

– Mi ne znamo zašto je Nikola uzeo taj kredit i zašto je dao otkaz, ali čudno se ponašao, postao je agresivan, razdražljiv, drugačiji, sumnjamo da mu je novac bio potreban za drogu ili zelenaše, ne znam kako bih drugačije opisao to stanje – smatra rođak.

Kako su nam rekli, iako kredit nije isplaćivan, još uvek im izvršitelji nisu zakucali na vrata, ali se Slobodan toga najviše i plašio. Stalno je kritikovao mlađeg brata zbog toga, a sav novac od kretita već je bio potrošen.

– Nikola je kupio kola, pa trošio pare sa devojkom, pa ne znam šta je još kupovao i jednostavno potroši se. Doduše, on nije pio, a Slobodan koji ga je ubio je bio sklon alkoholu i mislim da je bio pijan kada je ubio Nikolu – kaže rođaka.

Nakon što je sam pozvao policiju, stariji brat je priveden, čeka da bude saslušan u Višem javnom tužilaštvu i sumnjiči se za ubistvo. Zaposlen je na građevini, nije oženjen, a on i ubijeni Nikola živeli su sa ocem. Ubistvo se dogodilo tokom noći, ali izgleda da niko nije uspeo da zauzda Slobodana koji je mučki tukao brata do smrti.

Kada je Slobodan imao samo sedam, a ubijeni Nikola četiri godine, Aleksići su doživeli porodičnu tragediju. Majka im je umrla i tako su odrastali samo sa ocem, učeći da se bore kroz život, sve do ovog tragičnog događaja.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare