(UŽIVO)RAT U UKRAJINI: Ukrajinci HIMARS-om gađaju Stahanov u LNR

U TOKU je 260. dan specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Ukrajinske snage ponovo gađale Stahanov u LNR

Ukrajinske snage su drugu noć za redom gađale naselje Stahanov u LNR, na koje su ispalile dve rakete iz višecevnih bacača raketa „Himars“, saopštilo je predstavništvo republike u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju pitanja vezanih za ratne zločine Ukrajine.

Moskva: IAEA da spreči razvoj prljave bombe u Ukrajini

Rusija se nada da će Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) nastavi svoje inspekcije i na drugim objektima u Ukrajini pored onih koji su već pregledani kako bi sprečila razvoj „prljave bombe“, poručio je Aleksandar Ševčenko, ruski delegat na sednici Generalne skupštine UN na kojoj se raspravljalo o godišnjem izveštaju IAEA.

Drugi pišu

 -Uzeli smo u obzir dosadšnje inspekcije objekata koje je izvršila IAEA. Mi se s poštovanjem odnosimo prema profesionalnom pristupu rukovodstva IAEA i potvrđujemo da se analiza dobijenih materijala nastavlja- rekao je Ševčenko, prenosi TAS S.

On je naglasio da Kijev ima neophodnu proizvodnu bazu i istraživački potencijal za stvaranje „prljave bombe“ koji nisu ograničeni samo na pregledane objekte.

 -Polazimo od premise da su dosadašnje inspekcije samo početak i da će agencija nastaviti da prati da li Kijev krši sporazume o garancijama sa agencijom- rekao je on.

Kratak rezime dešavanja na ratištima u Ukrajini 

Ruska komanda najavila je povlačenje Oružanih snaga RF na levu obalu Dnjepra u Hersonskoj oblasti, gde će biti organizovana nova linija odbrane.

Zvanični razlog je bila teškoća u snabdevanju grupe na desnoj obali reke i potreba da se održi borbena gotovost ruskih trupa na ovom području.Pored toga, Kiril Stremousov, zamenik načelnika Hersonske oblasti, poginuo je od posledica nesreće u blizini Geničeska.

Dnevni pregled dešavanja na frontu u Ukrajini pojavio se na društvenim mrežama.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare