PLAN JE DA RILETA I JOKU RASKOMADAJU I BACE U MORE, ZVICER DAO UPUTSTVA: OVO su Crnogorci o čijim ubistvima je pričao Lalić 

Svedok-saradnik protiv klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, Srđan Lalić, u utorak je u sudu spomenuo i dva ubistva koja se ne nalaze u optužnici, a o kojima se u javnosti malo zna.

Naime, Lalić je tokom svog višesatnog svedočenja o monstruoznim zločinima klana Belivuk-Miljković, čiji je član bio i sam, a koji je, kako se sumnja, bio produžena ruka kavačkog klana iz Kotora, pomenuo i ubistva u Španiji i Turskoj. Kako je rekao radi se o izvesnom Riletu Kapetanu i Joki.

– Rile Kapetan i Joka, pričaću sada o njihovim ubistvima. Veljko i ja smo se iz Istanbula vratili u Prištinu, odakle nas je prevezao jedan Albanac. Dok sam bio u Turskoj, Radoje mi je pisao jer su planirali namamljivanje Rista Kapetana i Joke, planirali su da nabavim replike pištolja i oznake policije. Plan je bio da Ristu Kapetana namame u restoran, da ga raskomadaju i bace u more. Nisam učestvovao u tome, ali bio sam u kući sa Veljkom i Markom dok su te akcije sprovođenje. Video sam uživo slike Joke, kog su tri otmičara Zvicerova savladala u Španiji i ubili ga. Sećam se te fotografije gde je vezan za stolicu, krvav, vrat mu je bandažiran sivom lepljivom trakom – progovorio je o još dva ubistva Lalić.
Kako saznajemo, Joka o kom je govorio Lalić navodno je Jovan Jovanović, koji je važio sa pripadnika i škaljarskog klana. Jovanović je javnosti poznat po tome što je 2016. godine u crnogorskom zatvoru Spuž vrelim uljem polio Igora Božovića, jednog od visokopozicioniranih pripadnika kavačkog klana. Takođe, njemu se sudilo zajedno sa sada pokojnim Jovanom Vukotićem, vođom škaljarskog klana, i njegovim bratom Igorom Vukotićem, za pucnjavu u tivatskoj diskoteci „Madam Koko“ u julu 2012. godine kada je bio ranjen radnik obezbeđenja kluba Dejan Deković.

– Na kraju sudskog postupka Jovan Vukotić je oslobođen optužbi, dok je Igor osuđen na na osam, a njihov sugrađanin Jovan Jovanović na 14 meseci zatvora – podseća naš izvor.

Jovanović je dosepeo u žižu javnosti i u decembru 2016. godine kada je uspeo da pobegne iz zgrade kotorske policije, u koju je bio priveden. Inače, Jovan Jovanović se svaki trag izgubio 2020. godine, a Srđan Lalić je sada u Specijalnom sudu otkrio da on nije više živ. Lalić je rekao da je on namamljen i ubijen u Španiji, a da su slike njegovog mučenja slate njegovim saradnicima.

Izvor Kurira otkriva da je drugi državljanin Crne Gore, o kom je govorio svedok-saradnik Srđan Lalić, zapravo Risto Mijanović. Da je Mijanović najverovatnije mrtav saznalo se pre nekoliko dana kada je turska polcija saopštila da je u Istanbulu uhapšen Željko Bojanić, koga su označili kao pripadnika kavačkog klana. Kako su naveli, oni su prekopalavali dvorište njegove luksuzne vile u potrazi ta Mijanovićevim telom.

– Nestanak Mijanovića je krajem 2020. godine prijavio njegov advokat. Veruje se da je on mučen, ubijen, pa zakopan u Istanbulu – preneli su turski mediji. Prema rečima našeg sagovornika, Mijanović je ubijenpošto je, navodno, otišao u Španiju da traži svog prijatelja i saradnika Jovana Jovanovića.

– Kada je do „škaljaraca“ došla priča da je Jovanović ubijen u Španiji, Rista Mijanović, sa nadimkom Rile Kapetan, navodno je krenuo da ga pronađe, odnosno njegovo telo, kako bi ga sahranili u rodnom Kotoru. U Španiji je navodno dobio informaciju da je Jovanović u Turskoj,a za tu informaciju je dao i novac. Međutim, ispostavilo se da je to bila zamka za njega. On je takođe namaljen i ubijen – objašnjava izvor.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare