BELIVUK I MILJKOVIĆ U LOVAČKIM ODELIMA OSMATRALI VOTKINU KUĆU: Nasmejani koljač otkrio plan likvidacije prijatelja Luke Bojovića!

Srđan Lalić, zvani „nasmejani koljač“, tokom svog izlaganja u Specijalnom sudu, otkrio je mnoge prljave tajne klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji je visokopozicionirani pripadnik i sam bio! Pored toga što je govorio o sedam svirepih ubistava, koja se orkivljenima optužnicom stavljaju na teret, Lalić je pričao i o zločinima kojih nema u opštužnici, ali i o planiranim livkidacijama, koje klan nije uspeo da izvrši.

Tako je Lalić za sudskom govornicom govorio i o tome da je kriminalna grupa, čiji je pripadnik bio, planirala i atentata na Veljka Banpovića, zvanog Votka, jednog od najbližih saradnika Luke Bojovića.

Podsetimo, Luka Bojović bi uskoro trebalo da iz Španije, u kojoj je 10 godina bio u zatvoru, bude proteran u Srbiju. Kako smo ranije pisali, Bojović je u Srbiji slobodan čovek, a mnogi njegov povratak vide kao opasan i teren za nove osvete.

Svedok – saradnik je otkrio da je Marko Miljković stupio u kontakt sa Votkom preko naloga na Skaju pod imenom Leon, koji mu je on napravio za komunikaciju sa pripadnicima škljarskog klana. Kako je objasnio, upravo je Votka spojio Miljkovića sa Milanom Ljepojom, Pink Panterom iz Niša, koji je ubijen u decembru 2020. u kući strave u Ritopeku

– Pomenuo sam nalog Leon s kog je Miljković kucao s razmim ljudima iz škaljarskog klana, pa i sa Veljkom Banovićem, zvanim Votka, koji je na skaju bio Hajduk. Banović je Miljkovića spojio sa nalogom Zvonce, rekao je da je čovek koji ima dobre resurse, puno ljudi koji bi vršili likvidacije i učestvovao je već u Ukrajini za Zvicera, to su bile prve informacije – pričao je Lalić:

– Miljković se odmah spojio s tim nalogom, pokušao je da mu razotkrije idnetitet, obećao je da će mu dati blindirani automobil, rekao mu je da treba da se čuva, pitao ga kako se čuva. Ljepoja mu je poverovao, poslao je Miljkoviću fotografiju lične karte za ovlašćenje za blindu i tako je Miljković otkrio njegov identitet.

„Nasmejani koljač“ je potom objasnio i kako su planirali likvidaciju Veljka Benovića.

– Lokaciju njegove kuće otkrio je brat pokojnog Mande. Veljko, Marko, otišli su tamo u lovačkom odelu, fotografisali kuću, njega kako sedi unutra, u međuvremenu se on aktivno dopisivao sa MIljkovićem, koji je koristio lažni nalog Leon. Odlučeno je da bude likvidiran snajperom, uzvišenje uz kuću ima oko 160 metara. On je ubrzo nestao odatle, da li je saznao ili je mislio da će biti uhapšen – otkro je Lalić.

Podsetimo, kako je Kurir ranije pisao, navodno im je plan bio da Banovića ubiju nakon ubistva Milana Ljepoje. Međutim, planove im je pokvarila policija, koja je 4. februara uhapsila Belivuka i pripadnike njegovog klana.
– U optužnici beogradskog Tužilaštva za organizovani kriminal protiv Belivuka i ostalih, između ostalog, nalaze se i presretnute poruke koje je Veljko Belivuk posle ubistva Ljepoje slao nepoznatoj osobi. Poruka glasi: „Ovaj (Ljepoja, prim. aut.) morao je iz zna se kojih razloga, jedino Votka da se vrati, pa ostajem, inače odoh 20 dana negde“ 

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare