PATRIJARH KIRIL: Osporava se samo postojanje Rusije, moćne strane sile nametnule sukob

Opasnosti sadašnjeg vremena prete Rusiji smrću, rekao je Patrijarh moskovski i sve Rusije Kiril.

„Zemlja se nalazi licem u lice sa opasnostima, takvim opasnostima koje osporavaju samo postojanje naše zemlje. I mi danas prolazimo kroz to. I, naravno, pitamo Gospoda i Caricu Nebesku, koji pokrivaju, verujemo, celu Rusiju svojim suverenim okriljem, da spasu naš narod i sve narode Rusije od spolja nametnutih međusobnih sukoba, rekao je on posle osvećenja crkve kneza Vladimira u Balašihi, glavnog hrama Narodne garde, izveštava dopisnik RIA Novosti.

Moćne strane sile koje stoje iza nametanja građanskog sukoba narodima Rusije postavile su sebi cilj da oslabe Ukrajinu , Belorusiju i Rusiju, dodao je on.

Osvećenju hrama posvećenog ravnoapostolnom knezu Vladimiru prisustvovali su lider LDPR Leonid Slucki i direktor Federalne službe Nacionalne garde Ruske Federacije general armije Viktor Zolotov .

Polaganje kamena temeljca za budući hram obavljeno je krajem 2016. godine, a prva liturgija u crkvi u izgradnji održana je na Krštenje Rusije, 28. jula 2020. godine.

Zgrada crkve, koja može da primi preko 500 parohijana, visoka je više od 40 metara i podeljena je na dva nivoa: donji krsnu crkvu i gornji sa tri oltara, gde će se služiti bogosluženja. Zgrada je izvedena bez stubova, zvonik i kupola su jedinstvena konstrukcija, krov je od bakra.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare