ZAUSTAVITE OVOG ČOVEKA! PRLJAVI ŠEF POLICIJE ŠVERCUJE NAFTU: Hoće da ućutka Srpski telegraf

Jedan od čelnika MUP umešan u prljave radnje.

Bogdan Pušić, načelnik Uprave kriminalističke policije (UKP), zajedno sa grupom prljavih policajaca, koja je napravila svoju mrežu unutar MUP, švercuje velike količine nafte preko Dunava, na potezu kod Smedereva. 

Do ovakvih šokantnih saznanja došlo se nakon što je u znak osvete uhapšen policajac Zoran Blagojević iz Smedereva. Reč je, naime, o policijskom službeniku koji je pre izvesnog vremena zaplenio veliku količinu naftnih derivata krijumčara sa Dunava. On je otkrio naftu lagerovanu u posebnom tajnom skladištu u okviru Stare železare u Smederevu, što odmetnuta grupa iz MUP nije mogla da mu oprosti. 

USKRAĆENA PRAVA

Kako tvrde Blagojevićevi advokati, on je žrtva klasičnog orkestriranog progona, dok izvor našeg lista iz smederevske policije iznosi da iza Blagojevićevog hapšenja stoji osveta zbog zaplene ilegalne nafte. 

– Umesto da bude nagrađen, moj kolega je uhapšen pod smešnom, bizarnom i očigledno montiranom optužbom da je neku nepokretnost kupio ispod cene. – navodi sagovornik našeg lista i dodaje da je Pušićeva grupa posebno jaka u Smederevu zbog povezanosti sa tamošnjim vrhom policije. 

U međuvremenu, takođe kao žrtva obračuna sa Blagojevićem, privedena je Olivera Anđelković, finansijski direktor kompanije „Novosti“. Ona je prvo pozvana u prostorije Sektora unutrašnje kontrole (SUK) MUP Srbije, posle čega joj je određeno zadržavanje. Njeni advokati saopštili su da joj nije omogućeno pravo na adekvatnu odbranu. Ona se tereti za prevaru, odnosno da je omogućila Zoranu Blagojeviću da navodno po nižoj ceni dođe do nepokretnosti, koju je on, potom, prodao svom 19-godišnjem sinu.

U izjavi koju je dala u policiji, Anđelkovićeva je praktično potvrdila da je sve što se dešava, u stvari, progon policajca koji je otkrio nelegalne poslove. 

– Navodim da nije tačno to što stoji u krivičnoj prijavi i smatram da ja nikada nisam izvršila krivično delo i smatram da je ovo progon određenih lica i lica igrom slučaja iz njihove okoline od strane policijskih struktura i tužilaštva iz Smedereva, te bi svaka moja izjava imala isti ishod. Nisam kriva ni po kom osnovu – izjavila je Anđelkovićeva, koja je privedena samo zato što je prevezla Blagojevića, kog odavno poznaje, do Vlasotinca, gde je njegov sin kupio nepokretnost. 

DOĆI DO ISTINE

O Bogdanu Pušiću i njegovoj grupi unutar MUP Srpski telegraf je pisao u nekoliko navrata. U želji da nas ućutka i da prestanemo da se bavimo njegovim aferama i kriminalnim delovanjem, načelnik UKP nas je tužio. Komentarišući to, advokat Nenad Vuković ističe da niko ne bi smeo da sprečava novinare da se bave temama od opšteg interesa:

– Uloga novinara je da se bave pitanjima koje su od društvenog interesa, kao što je borba protiv korupcije. Nakon početnog saznanja o ovakvim stvarima validnost se uvek proverava sa organima koji se bave tim pitanjem. Ukoliko se te informacije uskrate, onda je to takođe jedna indicija, jer cilj istraživačkog novinarstva nije da bude ničiji portparol već da dođe do istine.

MUP nije odgovorio na pitanja koja smo poslali ovim povodom. 

Umešan i Kovačević 

Prema rečima dobro upućenih izvora iz MUP, u Pušićevoj grupi je i Dejan Kovačević, načelnik Sektora unutrašnje kontrole (SUK). Blagojević, inače, nije prvi pošteni policajac koji se našao na njihovoj meti. Svi koji im se usprotive, pokušavajući da rade svoj posao, bivaju brzo i brutalno kažnjeni.

Iste noći pokazali svoju moć

Prema saznanjima iz Smedereva, nakon što je inspektor Zoran Blagojević zaplenio veliku količinu švercovane nafte, Pušićeva grupa je još iste noći demonstrirala moć i da im, bar u Smederevu, niko ne može ništa. – Pošto su uvezani i sa aktuelnom načelnicom načelnicom smederevske policije Veselom Janjićijević uspeli su da zaplenjenu naftu preko noći ponovo ukradu i na taj način pokažu svoju moć – navodi naš izvor i dodaje da je sve izvedeno uz znanje i podršku šefa Saobraćajne policije u Smederevu Gorana Ivkovića, čijeg je brata u jednoj akciji pre nekoliko godina uhapsio inspektor Blagojević.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare