Socijalistička partija Srbije i Udruženje „Naša Drina“ potpisali Strateški sporazum o saradnji

Danas je u prostorijama poslaničkog kluba IVICA DAČIĆ – Socijalistička partija Srbije (SPS) potpisan STRATEŠKI SPORAZUM O SARADNjI između Socijalističke partije Srbije i Udruženja ljubitelja prirode „Naša Drina“ .

Strateški sporazum o saradnji potpisali su Ivica Dačić, predsednik Socijalističke partije Srbije i Igor Braunović, predsednik Udruženja ljubitelja prirode „Naša Drina“.

Socijalistička partija Srbije kao državotvorna stranka u potpunosti je opredeljena za očuvanje državnih i nacionalnih interesa, posvećena je ekološki održivom razvoju što je i prioritet nove Vlade Republike Srbije. Važnost potpisivanja ovog sporazuma temelji su na patriotskom okviru koji su naši birači prepoznali i vrednovali na nedavno održanim izborima.
Ovaj Sporazum se temelji na zajedničkom političkom delovanju i saradnji koji podrazumevaju gradnju Srbije kao moderne energetske zajednice, zemlje koja će se oslanjati na svoje resurse, na obnovljive izvore energije, na energetsku tranziciju, i podsticanju energetske efikasnosti, ulaganjima u nove tehnologije. Ovi ciljevi sporazuma će se postići primenom cirkularne ekonomije, odnosno odgovornim upravljanjem otpadom, koji podrazumeva reciklažu, izdvajanje sekundarnih sirovina, kompostiranje, uz razvoj čistih tehnologija i racionalno korišćenje prirodnih resursa, što je strateški interes Srbije.

Potpisnici ovog dokumenta će raditi zajedno na postizanju ciljeva definisanih ovim sporazumom.

Delegaciju, pored potpisnika, činili su Đorđe Milićević, potpredsednik GO SPS, Snežana Paunović i Uglješa Marković, članovi predsedništva SPS, Uglješa Grgur, Natalija Purić, Nikola Sovrlić, najuže rukovodstvo udruženja.

Informativna služba GO SPS

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare