ŠPANIJA IZRUČILA PLJAČKAŠA VOJVOĐANSKE BANKE! Pre dvanaest godina maskirana banda sa cvećem u rukama IZ TREZORA ODNELA BRDO PARA! 

Nišliji M.K. pred Višim sudom u Nišu ponovo se sudi za razbojništvo i nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija jer je 5. marta 2010. godine sa još četvoricom saučesnika opljačkao filijalu Vojvođanske banke u ovom gradu

Kako je saopštio portparol Višeg suda u Nišu sudija Miško Radivojević, M.K. je ekstradiran iz Kraljevine Španije kako bi izdržao kaznu zatvora na koju je pravnosnažno osuđen u odsustvu.

– M.K. , P.J. i D.P. su zbog razbojništva i nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i stavljanja u promet oružja i eksplozivnih materija pravnosnažno  osuđeni na jedinstvene kazne od po osam godina zatvora.

Zbog razbojništva u saizvršilaštvu D.P. je osuđen na pet godina i šest meseci a A.Đ. na šest godina i šest meseci zatvora. S obzirom na to da se M.K. sudilo u odsustvu, on je iskoristio zakonsko pravo da traži ponovljeno suđenje kako bi se preispitala zakonitost pravnosnažne odluke donete bez njegovog prisustva  – objasnio je Radivojević.

Suđeno mu u odsustvu

Kako je ustanovljeno tokom sudskog postupka vođenog protiv razbojničke petorke, A.Đ. je vozilom „seat kordoba“ dovezao pljačkaše do Episkopske ulice, nakon čega su ušli u banku. Na licima su imali maske, na glavi perike a da bi zavarali obezbeđenje, u rukama su držali  cveće. Naoružani pištoljima, najpre su savladali radnika obezbeđenja S.  M. udarivši ga nekoliko puta drškom pištolja po glavi, usled čega je zadobio prelom potiljačne kosti, a da bi ga uplašio M.K. mu je pucao iznad glave.

Nakon što su razoružali i drugog radnika obezbeđenja G.M., ušli su u trezor banke, zapretili da će pucati u troje službenika i naredili im da legnu na pod. Uzeli su novac raznih valuta ukupne vrednosti 48.203.570 dinara i potrpali ga u platnenu torbu.  

Na izlazu iz banke sreli su se sa A.M., takođe službenikom obezbeđenja u koga su pucali ali ga nisu pogodili. Vozilo su ostavili na periferiji Niša gde su ga zapalili ali se vatra ugasila pa je policija pronašla maske i perike korišćene u pljački. Zahvaljujući biološkim tragovima,  razbojnici su identifikovani i uhapšeni krajem novembra 2010. godine.

Pucali u Zvicera u Ukrajini

Za jednog od članova razbojničke petorke. P.J. , ponovo se čulo pre dve godine kada je uhapšen u Ukraini zbog sumnje da se sa još jednim Srbinom M.B. i dvojicom Crnogoraca, teško ranio vođu „kavačkog klana“ Radoja Zvicera. 
Nišlija  P.J. koji je iz zatvora zbog pljačke Vojvođanske banke izašao 2018. godine, uhapšen je maja 2020. godine u blizini Odese ubrzo nakon pokušaja likvidacije Zvicera tokom kojeg je pogođen sa pet metaka. I njegov saučesnik iz Srbije M.B  takođe je imao policijski dosije jer je početkom 2017. godine uhapšen u Prokuplju sa punim gepekom oružja.  

UDARNA VEST.rs

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare