U OVIH 8 GRADOVA U SRBIJI SE PRODUŽAVA POPIS I DO 7 DANA: Oni koji odbiju da se popišu čine PREKRŠAJ!

Popis stanovništva u Srbiji biće produžen od jednog do sedam dana u osam gradova – pojedinim opštinama na teritoriji Beograda, Užicu, Valjevu, Smederevu, Pančevu, Šapcu, Novom Sadu i Subotici, kaže za Kurir pomoćnica direktora Republičkog zavoda za statistiku Snežana Lakčević.
– Nakon sveobuhvatne analize jedinica popisa građana odlučeno je da se popis produži, iako nije reč o velikom broju građana. Bez obzira na to što je popis završen u pojedinim gradovima i opštinama, narednih dana će u tim mestima postojati dežurni popisivač koji će boraviti u prostorijama popisne komisije kome oni građani koji su naknadno stigli u zemlju mogu da se jave i žele da se popišu – kaže Lakčevićeva i dodaje:

– Najveći broj odbijanja građana da se popišu rešili smo tako što je na teren izašao ili instruktor ili popisna komisija i građani, koji su inicijalno odbijali da budu popisani, nakon tih razgovora su prihvatili i popisani su.

Međutim, postoje građani koji odbijaju popis, pa pokrećemo proceduru za pokretanje prekršajnog postupka. Popisna komisija treba da utvrdi činjenično stanje, da obradi zahtev, da ga prosledi Zavodu za statistuku, a mi ćemo ga zatim proslediti nadležnom sudu.

Podsetimo, zaključno sa 30. oktobrom popisano oko 6.300.000 građana, oko 3.450.000 stanova i oko 2.400.000 domaćinstava.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare