VELIKA BRITANIJA IMA ZALIHE GASA ZA SAMO 9 DANA: Otvorili gasno skladište i usledio je ŠOK! Sledi hitno otvaranje gasnog polja

Velikoj Britaniji ostalo je još samo 9 dana zalihaa gasa, upozorio je u petak vlasnik kompanije British gas, pošto je ponovo otvoreno gasno skladište pred nadolazeću zimu.

Centrika kaže da da Velika Britanija ima neke od najnižih nivoa skladišta gasa u Evropi, u poređenju sa Nemačkom koja ima gasa za 89 dana, Francuskom koja ima zalihe za 103 dana i Holandijom lije zalihe su na 123 dana.

Energetska kompanija je u petak objavila da ponovo otvara svoje gasno polje Rough – skladište ispod Severnog mora kod obale Jorkšira – u potezu koji će povećati kapacitet gasa u Velikoj Britaniji za 50 posto.

Iako sajt „nije srebrni metak za energetsku sigurnost“, biće ključna komponenta u „pomoći Velikoj Britaniji ove zime“, dodala je kompanija.

Izvršni direktor Centrica Group, Chris O’Shea, rekao je:

„Oduševljen sam što smo uspeli da vratimo Rough u skladišne operacije za ovu zimu nakon značajnih ulaganja u inženjerske modifikacije.

„Naš dugoročni cilj ostaje da pretvorimo polje Rough u najveće svetsko skladište metana i vodonika, jačajući energetsku bezbednost Velike Britanije, isporučujući sistem nulte neto električne energije do 2035., dekarbonizaciju industrijskih klastera Velike Britanije, kao što je region Hamber do 2040. , i pomoć ekonomiji Velike Britanije tako što će postati neto izvoznik energije.

„Kratkoročno, mislimo da Rough može pomoći našem energetskom sistemu skladištenjem prirodnog gasa kada postoji višak i proizvodnjom ovog gasa kada je zemlji potreban tokom zahlađenja i vršne potražnje.

„Rough nije srebrni metak za energetsku bezbednost, ali je ključni deo niza koraka koji se mogu preduzeti da se pomogne Velikoj Britaniji ove zime.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare