Vezivali žrtve lisicama, pa ih tukli: Policajci osumnjičeni za zlostavljanje i mučenje izneli odbranu

Oni se sumnjiče da su u saizvršilaštvu izvršili krivična dela zloupotreba službenog položaja, zlostavljanje i mučenje i teška telesna povreda

Uhapšeni policajci Milan I. (33) i Miloš. K. (35) sinoć su po nalogu Višeg javnog tužioca u Beogradu privedeni na saslušanje u Posebno odeljenje za borbu protiv korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, saznaje „Telegraf.rs“. 

Oni se sumnjiče da su u saizvršilaštvu izvršilikrivična dela zloupotreba službenog položaja, zlostavljanje i mučenje i teška telesna povreda.

Sumnja se da su oni zajedno sa još jednom osobom za kojom se intenzivno traga od dvojice oštećenih zahtevali da osumnjičenom Milanu I. na ime duga isplate 13.000 dinara, kao naknadu za nargile koje su iznajmljivali od njega.

Kako bi naplatili dug, osumnjičeni su se nakon verbalne rasprave sa oštećenima legitimisali i naredili im da se ne pomeraju s lica mesta, a potom su ih, kako se sumnja, oborili na zemlju, vezali im ruke iza leđa lisicama i udarali ih po glavi i telu, nanevši im teške telesne povrede.

Nezvanično, jednom od njih je slomljen nos, drugom je pukla bubna opna od batina.

Sumnja se da su policijski službenici zatim iz novčanika dvojice oštećenih muškaraca uzeli oko 19.000 dinara.

Oni su sinoć izneli odbranu. Tužilaštvo je zatražilo pritvor o čemu se čeka odluka suda.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare