Tragičan epilog eksplozije u Odžacima: Preminuo radnik Hipola povređen u požaru

Jedan od dvojice radnika koji su u ponedejak uveče povređeni u stravičnoj eksploziji u fabrici Hipol u Odžacima, preminuo je u Novom Sadu, navodi Kurir.

Ovu informaciju potvrdilo je i Osnovno javno tužilaštvo u Somboru.

– Tačno je da se dana 24. 10. 2022. godine u fabrici „Hipol“ Odžaci desila eksplozija, kojom prilikom su povređena dva radnika. Jedan od povređenih radnika zadobio je lake telesne povrede, dok je drugi radnik, koji je u vreme događaja bio teško povređen, preminuo. Na licu mesta je izvršen uviđaj u prisustvu zamenika javnog tužioca, lice mesta obezbeđeno i dalje se preduzimaju sve mere i radnje i prikupljaju obaveštenja kako bi se utvrdilo šta je uzrok eksplozije koja se desila – naveli su iz tužilaštva i dodali:

– U ovom trenutku, imajući u vidu da se i dalje preduzimanju radnje u cilju utvrđivanja uzroka eksplozije i požara, te podaci o svim ostalim okolnostima samog događaja, nije izvršena kvalifikacija krivičnog dela, obzirom da je najpre potrebno utvrditi sve činjenice i okolnosti samog događaja.

Podsetimo, u ponedeljak uveče je nakon snažne eksplozije, izbio požar u fabrici „Hipol“ u Odžacima. Eksplodirao je rezervoar sa neodreagovanim polipropilenom i heptanom, a tom prilikom povređena su dva radnika koja su prevezena u bolnicu.

Inače, ova fabrika bavi se proizvodnjom polipropilena koji se koristi za proizvodnju plastičnih materijala.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare