PRIJA ZA SPOT DALA 40.000€, ALI ONA NE DRŽI REKORD: Ova pevačica je ISPRED nje i koštao ju je ko STAN U BEOGRADU!

Naše estradne zvezde imaju običaj da se hvala basnoslovnim svotama novca koje su uložile u snimanje spotova, a od kojih se normalnim ljudima zavrti u glavi. Pevači se trude da što veće budžete obezbede za svoje muzičke spotove.

Aleksadnra Prijovićev poslednjih godina voli da uloži dosta novca za spotove, a za pesme sa poslednjeg albuma dala je ogroman novac, a samo za spot za pesmu „Zvuk tišineplatila je neverovatnih 40.000 evra.

Danas se snima mnogo više spotova nego pre nekoliko decenija. Međutim, pre su spotovi pevače mnogo više koštali nego danas. Tada su se ulagale nekoliko desetina hiljada nemačkih maraka. Rekorderka po ulaganjima u svoje spotove i danas je folk zvezda Dragana Mirković. Mirkovićeva je 1994. godine snimila nesvakidašnji spot za pesmu „Za mene si ti“ . Uradila je nešto što u to vreme nije viđeno, a takvo snimanje koštalo je čak 90.000 nemačkih maraka.

– Rađenje spota kompjuterom postoji već dve do tri godine u Americi, ono što gledamo već nekoliko godina na MTV i vidimo da je kompjuter dosta zastupljen u tim spotovima i to je nešto što sam ja, naravno, kao svaki čovek koji se bavi poslom koji voli, želela da i ja tako nešto imam. Da uradimo nešto drugačije, novije, da mi, u Jugoslaviji možemo da kažemo da imamo neki kompjuterski spot – rekla je Dragana pri premijernom emitovanju ovog spota na televiziji, osvrnuvši se malo i na samo snimanje spota.

– Inače, raditi jedan kompjuterski spot stvarno nije jednostavno, posebno ovaj koji ćemo videti. To je rađeno trodimenzionalno, animacija je u pitanju i, bukvalno, snimanje tog spota je na prostoru gde je samo plavo platno iza mene, nema ničega što ćemo videti u spotu, osim mene, a u spotu ćemo videti i taj grad i tog lika MC Tigera – dodala je.

Dragana je danas jedna od najuspešnijih pevačica u regionu, a najskuplji spot u njenoj karijeri je onaj za pesmu „Za mene si ti“ i taj spot je najskuplji spot koji je snimila neka muzička zvezda na ovim prostorima.

Neki pevačice godinama ulažu u skupocene spotove. Ali velika ulaganja ne garantuju i uspeh kod publike. Viki Miljković je imala veliku sreću da joj je prvi spot u karijeri doneo vrtoglavi uspeh. Interesantno je da je ova pevačica za spot za pesmu „Nikom nije lepše nego nama“ na početku karijere platila oko 1.000 nemačkih maraka.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare