ZLO DOLAZI OD NAS: Albanski gangsteri kidnapuju, muče i premlaćuju, snimke zlostavljanja postavljaju na TikTok

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci albanskih gangstera koji ih objavljuju pod izgovorom da žele da pomognu u borbi protiv „tajnog rata u predgrađima“ i navodno, kako bi kontrolisali unosan posao sa kanabisom u Velikoj Britaniji, navodi Dejli mejl.

Brutalni snimci postavljeni su na društvenoj mreži TikTok i pokazuju kako šefovi bandi koriste kidnapovanje, lažno zatvaranje i brutalna premlaćivanja ne bili učvrstili svoj autoritet u mreži skrivanja droge u stambenim zgradama širom zemlje.

Neki od video-snimaka imaju čak više od 10.000 pregleda i prikazuju žrtve sa modricama kako vrište od bola i mole za pomoć.

Ovi snimci se objavljuju kao „oštro upozorenje šta će se dogoditi onima koji odluče da ih napuste ili izdaju“.

Kako piše Dejli mejl, a prenosi Blic, kriminolozi smatraju da bande prikazuju krvavi napad preko društvenih mreža kako bi pokazali svoju snagu nad suparničkim kriminalnim grupama.

Oni to rade, navodno, kako bi i namamili nove članove bande.

Tajna istraga otkrila je da su trgovci ljudima nudili ilegalnim migrantima da rade u „kućama kanabisa“ u Velikoj Britaniji kako bi otplatili svoje dugove.

Ovaj podatak dolazi nakon što je Ministarstvo unutrašnjih poslova upozorilo da talas kriminalnih miganata predstavlja „značajan rizik“ po nacionalnu bezbednost, pri čemu su tradicionalne tražioce azila zamenili mladi sposobni muškarci“ za koje se sumnja da su povezani sa organizovanim kriminalom.

Albanci su u Velikoj Britaniji činili oko 60 posto migranata tokom leta, a smatra se da ih je čak 7.000 stiglo ove godine, od kojih su mnogi uvučeni u brutalno kriminalno podzemlje. Albanija je, inače, prošle godine imala najveći broj stranih državljana u engleskim i velškim zatvorima, čak 1.528 zatvorenika, piše britanski list.

Jedan TikTok video pod nazivom ‘Zlo dolazi od nas‘, koji broji više od 11 hiljada pregleda, prikazuje Albanca kako ispituje zarobljenika s crnim kolutovima oko očiju koje su natečene kako bi ga prisilio da prizna da je provalio u njihovu fabriku kanabisa i dao im ime čoveka koji ga je poslao. Drugi muškarac u istom videu snimljen je kako mu preti daljnjim premlaćivanjem ako odbije da odgovori i tera ga da otvori usta i pokaže kako su mu zubi već polomljeni.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare