MITROVIĆ O PROZIVKAMA: Oni nama nikad nisu ni bili ozbiljna konkurencija, ali nećemo dozvoliti da nas neko uvlači u političke zavrzlame

Dodaje da Pink od SBB-a ne dobija ništa za nacionalni kanal.

Nakon više medijskih objava tokom ove i prethodne nedelje, a povodom slučaja raskida ugovora televizija Prva i B92 sa kompanijom United Group i kablovskim operaterom SBB, oglasio se vlasnik i direktor Pink Media Group, koji je istakao da je upozoravao da se dešavaju krupne tektonske promene na medijskom tržištu, ali i objavio čime će se kompanija Pink, sa svojih sada već preko 70 kanala, baviti u budućem periodu.

Mitrović je rekao da je upozoravao da se dešavaju krupne tektonske promene na medijskom tržištu, čak i da je to nazivao „nuklearnim medijskim udarom“, pre svega, dodaje, kada se stvari odnose na ono što je kompanija Pink sa svojih sada već preko 70 kanala raditi u budućem periodu.

Dodaje da se to pre svega odnosi na generisanje novih kanala i na značajno ojačanje osnovnog Pinkovog kanala.

Mitrović je rekao da se dešavaju velike stvari i dodao da „su se susreli sa mnogo različitih izjava i polemika u javnosti“.

– Kada Pink napreduje, dolazi do tektonskih poremećaja i do nekakvih udruživanja sa raznima i protiv nekoga, a mi samo radimo svoj posao i trudimo se da napredujemo – rekao je Mitrović.

Kako kaže, ovaj posao je takav da se njemu mora biti posvećen, dodaje da on radi i po 16 sati dnevno i da se bori da ostvari rezultate na tržištvu velikim radom, bez koga, kako dodaje, u ovom poslu ne može da se napreduje.

 Pojavili su se razni natpisi, po raznim medijima, pa se čak i televizija Prva oglasila sa nekim neprirodnim savezništvom, misleći na televiziju Pink i SBB, misleći da su ta savezništva okrenuta protiv njihovih interesa. Ja bih zapitao da li se to odnosi na sve te projekte koji su sa Prve prešli na Pink, i ako se odnosi podsetio da smo mi napravili sve te projekte, kao i da se oni sada vraćaju na Pink – rekao je Mitrović.

Kako kaže, kada su ti isti projekti odlazili na druge televizije, nije pravljena tolika pompa, dodaje da je televizija Pink to džentlmenski i viteški prihvatila i nastavila da se bori i zadržala lidersku poziciju.

– Sada kada se stvari dešavaju u obrnutom smeru, sada se to naziva „neprincipijelnim koalicijama“ sa SBB ili ne znam sa kim. A šta je prirodno? Pa kao što i Srbija hoće da ima dobre odnose i sa istokom i sa zapadom, tako i Pink hoće da ima dobre odnose i sa SBB i sa Telekomom – rekao je Mitrović.

Mitrović je rekao da se ne radi ništa što nije normalno u tržišnim uslovima, u razvoju svakog privrednog subjekta, pa i medijskog.

– Pominju se sada i savezništva koja nisu u interesu države ili opšteg društva. Pa kako nisu? Do juče je ta ista Prva imala savezništvo sa SBB-om. To je čisto licemerje, protiv koga se ja borim punih 10 godina, ali sam navikao da živim sa njim. Ovde se samo radi o legitimnom razvoju televizije Pink koja kupuje programe koje ne proizvodi sama, jer mi uglavnom svoje programe sami proizvodimo – rekao je Mitrović.

Kako kaže, tu se desio problem za televizije koje ništa ne proizvode same, već kupuju druge sadržaje.

– Oni su televizije sa nacionalnom frekvencijom bez programa – rekao je Mitrović.

On je podsetio da se ranije borio za projekat u kojem bi se svi koji imaju nacionalnu frekvenciju moraju da budu na kablovskim operaterima, međutim, dodaje, tada to nije moglo da prođe.

 Od tog trenutka televizije sa nacionalnom dozvolom nisu televizije koje se po bilo čemu razlikuju od svih drugih kablovskih televizija– rekao je Mitrović.

Kako kaže, nacionalna televizija po svojoj suštini i kada dobije nacionanu dozvolu, dužna je i da bez ikakvih naknada svoj program stavi na raspolaganje građanima Srbije.

Dodaje da to govori da kada televizija dobije nacionalnu dozvolu potpisuje ugovor sa RATEL-om, koji je u obavezi da joj dostavi dozvolu i zaključuje se ugovor sa svim predajnicima u Srbiji i emituje bez problema.

– To su besplatni kanali, zato se i zove nacionalna dozvola, jer to znači da možemo da se finansiramo sami, pre svega iz oblasti marketinga, bez ikakvih ucena prema kablovskim operaterima – rekao je Mitrović, i dodaje:

– Mi naš nacionalni kanal Pink dajemo besplatno kablovskim operaterima. Ja sam ušao u proizvodnju novih programa koje naplaćujemo jedan evro po korisniku svim oporaterima i mislim da je to u redu – rekao je Mitrović.

Kako kaže, Pink od SBB-a ne dobija ništa za nacionalni kanal, ali naplaćuje ostale kanale koje specijalno proizvodi.

– Da nemamo operacije u dijaspori mi bi radili sa minusom, radimo sa plusom jer imamo ogroman broj kablovskih operatera koji rade i van Srbije. Imamo analize tržišta, formirali smo cene za koje mislimo da su prihvatljive – rekao je Mitrović.

Mitrović je rekao da se Prvoj sve što je tada radila, sada vraća kao bumerang.

– Oni žele da žive od toga da budu vlasnici nacionalne frekvencije a da ne proizvode program. Ovo je tržište mora da se bavi svojim interesima. Sumnjam da će bilo ko platiti te nenormalne novce. Međutim, oni uvek imaju mogućnost da kao i mi svoj nacionalni program daju za nula dinara – rekao je Mitrović.

Mitrović je rekao da će od sutra objaviti još projekata.

– Ja svoju konkurenciju volim i poštujem. Pre svega jer ih uvek pobeđujem. Ovog trenutka mislim da su preterali, i da su ušli u fazu koja narušava tržište. Da me nisu pomenuli kroz prizmu koalicije sa SBB-om, ne bih se ni oglasio. Nama ozbiljna konkurencija nisu ni bili, tako da njihovo nestajanje sa našeg aspekta nema mnogo veze niti nas mnogo zanima, osim što nećemo dozvoliti da nas neko proziva i izmišlja, i da na krajnje licemeran način dan uvlači u političke zavrzlame koje nas ne zanimaju – rekao je Mitrović.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare