BANANE PREPUNE DROGE: Posle hapšenja kriminalnih grupa u Hrvatskoj pronađeno i 30 kilograma kokaina 

Na području Vinkovaca pre nešto manje od nedelju dana pronađeno je oko 30 kilograma kokaina.

Kako saznaje Index, kokain je pronađen u kutijama s bananama u skladištu trgovačkog lanca Boso. Reč je o skladištu voća i povrća, a kokain su u paketima pronašli radnici i pretpostavlja se da je tamo završio slučajno.

Zapleni su prisustvovali i policajci s dugim cevima.

Izgledno je da je pronalazak kokaina u paketima s bananama u skladištu Bose deo velike policijske akcije, koja se sprovodi u Slavoniji i u kojoj je uhapšeno najmanje tridesetak osumnjičenih iz tri organizovane kriminalne grupe koje su se bavile preprodajom droge i duvana.

U sklopu akcije, koju su pokrenuli Uskok i osječko-baranjska policija, danas su obavljena hapšenja i pretresi domova te poslovnih prostora najmanje tridesetak osoba osumnjičenih za nedozvoljenu trgovinu i zloupotrebu droga.

Radi se o grupama čiji su organizatori bili međusobno povezani, a delovali su na području Hrvatske, ali i inostranstva. Pretresi i prikupljanje dokaza sprovode se na području Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Vukovarsko-srijemske i Požeško slavonske županije, kao i Grada Zagreba.

Kako nezvanično saznaje Index, današnja brojna hapšenja su usledila nakon što je juče uhapšen jedan od članova kriminalne grupe.

Ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović danas nije želeo potvrditi da je zaplenjen kokain skriven u bananama, barem ne direktno, prenosi Index.hr.

“Kada govorimo o zločinačkim udruženjima, policijskim akcijama i pretragama i hapšenjima, uz ono što je temeljni cilj, uvek se pronađe još nešto. Kada je u pitanju droga, nađe se oružja i novca“, rekao je.

Božinović je dodao da Hrvatska ima takav položaj da ju je teško zaobići, kako turistima, tako i krijumčarima.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare