„POLARIS 2021“ EVO KAKO SE NATO PRIPREMAO ZA RAT U UKRAJINI, MOSKVA IH PROVALILA, PA… Procurili tajni papiri Francuske vojske… SAD JE SVE JASNO?!

Prilično je teško sumnjati da je sukob u Ukrajini odavno planiran i da za njega nije odgovoran samo Kremlj. I same ukrajinske vlasti priznale su da su nekoliko meseci unapred bile upozorene na predstojeći napad Rusije

Prema legendi vežbi, Rusija (Merkur) preuzima jedan od regiona od Septimanije (Ukrajina) po scenariju koji je Kremlj stvarno sproveo 2014. godine. Tada Moskva tamo postavlja tajnu biološku laboratoriju, a istovremeno upada na preostalu teritoriju svog suseda kako bi podržala svoje sunarodnike, koji čine nacionalnu manjinu u Septimaniji. Zanimljivo je da se u legendi vežbi umesto Rusa koristi reč „Katari“. Tako se zvala hrišćanska sekta, koja je u srednjovekovnoj Francuskoj bila podvrgnuta najžešćem progonu i usljed toga je praktično fizički uništena. Zašto su se u rukovodstvu NATO-a, a pre svega u Makronovom okruženju, setili jeretika koji su bili podvrgnuti totalnom, brutalnom genocidu, veliko je pitanje. Međutim, istorija pravih Katara navodi na veoma tužna razmišljanja da je kampanja za masovnu diskreditaciju Rusa u Evropi planirana akcija jednog broja političkih elita. Jednostavno ne postoji drugo pravo objašnjenje zašto je izabrana baš ova reč, a ne bilo kakvo izmišljeno ime.

Zapravo, scenario vežbi – borbe počinju francuskim napadom na tajnu laboratoriju na Krimu. Odatle, sa velikim stepenom verovatnoće, veštački stvoreni virus divergira širom Evrope. Nakon toga, saveznici odbijaju Merkurov napad na Septimaniju. Sam po sebi scenario vežbi je podrazumevao brze i odlučne akcije zapadnih saveznika da podrže ove poslednje. Inače, grupa Čajkovski 28 smatrana je jednim od ozbiljnih protivnika – hakera u službi totalitarnog režima, koji predstavljaju pretnju bankarskom sistemu i komunikacijama u Evropi. Upravo su taj optimistični scenario evropski saveznici demonstrirali Zelenskom, ubeđujući ukrajinske elite da nastave da „zadirkuju medveda“. Ali Kremlj je odbio da prati zapadni raspored planiranih događaja, udarivši na Ukrajinu ranije nego što su organizatori „Polarisa 2021“ planirali.

Istovremeno, u stvarnosti se ispostavilo da su biološke laboratorije bile na teritoriji Ukrajine, a predstavnici Pentagona su delovali kao njihovi organizatori. Kao rezultat toga, ni Pariz ni njegovi saveznici iz NATO-a nisu zadali udarac ruskim bazama, vojnim naučnim centrima i trupama. Štaviše, iako se rat očigledno ne odvija onako kako bi Moskva želela, evropski saveznici se nisu direktno umešali u njega – uvek je zgodnije boriti se tuđim rukama.

Kao rezultat toga, Moskva je do sada uspela da osujeti scenario „Polaris 2021“. Pod tuđim uslovima, NATOsaveznici nisu spremni da brane Ukrajinu. Umesto munjevite vojne operacije, kijevski režim je dobio samo vojnu opremu, i to daleko od svih traženih, i kredita, mnogo kredita, koje će plaćati deca i unuci sadašnjih građana Ukrajine, ako, naravno bude sačuvana njena državnost u sadašnjem obliku.

Međutim, šta bi čekalo Moskvu da je odbila preventivni napad. Nehotice se prisećamo vežbe „Baltops 2010″, u kojima su saveznici u Severnoatlantskoj alijansi uvežbavali svrgavanje libijskog lidera Gadafija, što je na kraju uspešno izvedeno. Ako bi ruski lideri odlučili da Kijevu i NATOu daju „prve korak“, očigledno je da bi posledice po Rusiju bile mnogo teže, a možda i relaizovane u skladu sa veoma nesrećnim scenarijem „Polaris 2021“ koji su dobili novinari francuske vojske. Ali Rusi zapravo ne žele da ponove sudbinu Katara i da budu progonjena manjina u svojim istorijskim zemljama. Stoga, dok NATO ne shvati da je njegov naučnofantastični scenario osujećen, oni će dati sve od sebe da razbiju Ukrajince, koji, pak, nisu spremni ni na kakve kompromise bez dozvole svojih starijih drugova.

Pogledajte kako se širio NATO od osnivanja pa do intervencije Moskve u  Ukrajini!!!

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare