JUTRO HLADNO, PA PREOKRET! Pravo prolećno vreme danas u Srbiji!

U Srbiji će danas ujutru biti hladno, van košavskog područja ponegde kratkotrajna magla i slab mraz, a tokom dana sunčano i toplo.

Najniža temperatura od -2 do 6, u košavskom području od 6 do 12, a najviša od 20 do 24 stepena.

Vetar u većem delu slab, promenljiv, samo će u Vojvodini, Podunavlju i Pomoravlju duvati umeren jugoistočni vetar, koji će na jugu Banata kratkotrajno biti i jak, piše Republika.

U Beogradu sunčano uz umeren jugoistočni vetar. Najniža temperatura od 7 do 10, a najviša oko 23 stepena.

U Srbiji do 25. oktobra, u prvom delu sedmice zadržaće se natprosečno toplo vreme sa maksimalnim temperaturama od 20 do 24 sgtepena, a u četvrtak i petak biti malo svežije – od 15 do 19.

U subotu najpre u južnim i centralnim delovima Srbije, a od nedelje ponovo u celoj zemlji toplo, sa vrednostima maksimalne temperature od 20 od 24 stepena.

Jutra će i dalje biti hladna – do srede naročito van košavskog područja, gde će uz kratkotrajnu maglu i mraz najniže vrednosti biti od -2 do 6, a u Vojvodini, Beogradu i Pomoravlju od 6 do 10.

U četvrtak se očekuje malo toplije jutro, a u petak u celoj Srbiji ponovo biti hladno uz minimalnu temperaturu od -2 do 4. Zbog pojačanja jugoistočnog vetra, u subotu se u košavskom području očekuje porast jutarnjih temperatura.

Slaba kratkotrajna kiša očekuje se u sredu tek ponegde u brdsko-planinskim predelima, a zatim u subotu (22. oktobra.) i u utorak (25.oktobra) usled prolaznog naoblačenja i u ostalim krajevima.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare