INTERVJU KOJI JE DOŠAO GLAVE NOVAKU: „Zbog ovih reči su ocrnili Đokovića“ 

TRI meseca je ostalo do početka Australijan opena, gren slema koji je Novaku Đokoviću nekada bio omiljen, a sada je postao noćna mora.

Uveliko se vodi hajka o Srbinu i tome da li će moći da uđe u Melburn. Očekivalo se da će Australija i ranije poništiti trogodišnju zabranu izdavanja vize Srbinu (automatski uspostavljena nakon deportacije ove godine), ali se to još uvek nije desilo.

Opozicija u Australiji insistira da Đokoviću ne bi trebalo dozvoliti da se takmiči (isti političari koji su početkom godine bili na vlasti), a neizvesnost oko čitave situacije i dalje traje.

Drugi pišu

Sve ovo je podsetilo komentatora i novinara iz Velike Birtanije, DŽejmsa Melvila, na sva dešavanja tokom prošle dve godine i maltretiranja srpskog tenisera. Melvil je citirao Novaka još iz davno obljavljenog intervjua na BBC-u.

– Zato što su principi i odluke u vezi mog tela mnogo bitnije od bilo koje titule – napisao je Melvil, a onda je prokomentarisao:

– I zbog ovih reči je diskriminisan i ocrnjen. Živimo u jednom naopakom svetu – zaključio je Melvil.

Srpski teniser će do kraja godine igrati na mastersu u Parizu (29. oktobar – 6. novembar), a zatim i na Završnom mastersu u Torinu od 14. do 20. novembra. A onda sa početkom 2023. godine kreće neizvesnost zvana Australijan open, a sigurno je da Đoković neće ni putovati ukoliko mu ne bude ukinuta zabrana i bude garantovano da će moći da se takmiči.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare