УСПОСТАВЉАЊЕ ГАСНОГ ХАБА: Преговори Русије и Турске већ следеће недеље

ПРЕГОВОРИ делегација Турске и Русије о успостављању гасног хаба, који је предложио руски председник Владимир Путин, почеће следеће недеље, а локација преговора биће одређена убрзо, пише „Спутњик“.

Руском лидеру и лидеру Турске Реџепу Тајипу Ердогану који лично контролишу процес ће бити достављен детаљан извештај о резултатима преговора.

Јуче је и директор руског гасног концерна „Гаспром“ Алексеј Милер изјавио да ће дијалог Москве и Анкаре о предлогу Русије да се успостави гасно чвориште у Турској почети буквално већ следеће седмице.

Drugi pišu

Руски лидер је турског колегу информисао о идеји успостављања гасног хаба у Турској, о којој је било речи на дводневном скупу „Руска енергетска недеља“ у Москви.

Путин је током јучерашњег састанка с турским колегом Реџепом Тајипом Ердоганом у Астани, на маргинама Самита о сарадњи и изградњи поверења у Азији, изјавио да би гасни хаб у Турској могао бити не само платформа за испоруке тог енергента, него и за утврђивање његове цене без икакве политичке обојености.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare