„UKRAJINA ĆE POBEDITI RUSIJU I BITI SLOBODNA ZEMLJA“: Zelenski se obratio povodom Dana branitelja

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je danas, povodom nacionalnog praznika Dana branitelja, da će Ukrajina pobediti Rusiju i biti slobodna zemlja.

Zelenski je, u videu na zvaničnom sajtu, zahvalio ukrajinskim oružanim snagama za odbranu zemlje. Zelenski je, u selu Vitačiv u blizini Dnjepra, istakao da će sve okupirane ukrajinske teritorije biti oslobođene i da nijedan Ukrajinac neće ostati u zarobljeništvu. Ukrajinski predsednik je rekao da izgleda kao da je sadašnji neprijatelj Ukrajine u svom zlu ujedinio u sebi sve prethodne neprijatelje.

Porazom ovog neprijatelja, odgovorićemo svim osvajačima naše zemlje, prošlim, sadašnjim i budućim, istakao je Zelenski, prenosi Blic pisanje Tanjuga. Od početka ruske specijalne vojne operaciji u Ukrajini od 24. februara poginule su na stotine ljudi, milioni stanovnika su raseljeni, a mnogi gradovi su opustošeni. Ukrajinske snage su proteklih nedelja ostvarile napredak, a Rusija je izvela vazdušne napade na gradove širom Ukrajine u kojima je poginulo više od 100 civila i pogođeni su energetski objekti.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare