SUTRA SASLUŠANJE UHAPŠENIH NAVIJAČA: Lisice za 22 huligana koji su izazvali nerede na Evroprajdu ZA TROJICOM SE TRAGA 

Uhapšeni navijači koji se sumnjiče za izazivanje nereda na Evroprajdu, kojima je određeno zadržavanje sutra će biti saslušani u prostorijama Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu. U zavisnosti od postojanja zakonskih razloga za određivanje pritvora, kako je saopšteno iz tužilaštva, u odnosu na svakog okrivljenog, kao i njihove odbrane i ranije osuđivanosti, odlučiti da li će i protiv kog lica i po kom osnovu podneti predlog za određivanje pritvora Prvom osnovnom sudu u Beogradu.
– Nakon zajedničkog intenzivnog rada radne grupe MUPa RS sa predstavnicima Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu po nalogu postupajućeg zamenika Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu određeno je zadržavanje u odnosu na 22 lica i to: M.M. T.D. S.Č. Č.L. Z.T. G.N. V.V. R.Ž. B.G. S.M. S.N. V.M. M.D. Č.M. J.J. Dž.M. R.J. M.N. Č.Č. U.C. Lj.O. i T.B. Oni se sumnjiče e da su izvršili krivično delo učestvovanje u grupi koja izvrši krivično delo, dok se za tri okrivljena, protih kojih je takođe podneta krivična prijava i dalje traga, sve u vezi događaja od dana 17.09.2022. godine kada je više lica oko 17.00 časova u Bulevaru oslobođenja bb kod železničke stanice Karađorđev park napalo policijske službenike MUPa RS – saopšteno je iz tužilaštva.

Naime, krivičnom prijavom okrivljenima je stavljeno na teret da su zajedno sa okrivljenima za kojima se traga, kao i sa više NN lica čiji se identitet utvrđuje napali i povredili policijske službenike MUPa RS u vršenju službene dužnosti, tačnije većinu pripadnika Interventne jedinice 92, od kojih je njih 13 zadobilo telesne povrede, a kojom prilikom je oštećeno 5 vozila MUPa čime je pričinjena šteta u iznosu oko 3.000.000,00 dinara.

– U dokaznom postupku tužilaštvo će ispitati u svojstvu svedoka oštećene i očevice događaja, zatim narediti veštačenje telesnih povreda koje su zadobili policijski službenici, eventualno narediti antropološko veštačenje, a po potrebi sprovesti i druge radnje, nakon čega će doneti odluku o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena – saopštilo je Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare